4-те най-добри витамини и добавки за суха кожа

4-те най-добри витамини и добавки за суха кожа
22 април 2020

Сухата кожа може да бъде причинена от редица фактори, включително дехидратация, стареене, сезонни промени, алергии и недостиг на микроелементи.

В зависимост от причината за вашата суха кожа, могат да се използват различни методи на лечение, включително медикаментозни мехлеми и овлажняващи средства за повишаване на хидратацията на кожата.

Освен това, промените в начина на живот, като например пиене на повече вода и прием на определени добавки, могат да подобрят сухотата на кожата.

Ето 4 витамини и добавки за суха кожа.


1. Витамин D

Витамин D е мастноразтворим витамин, който е критичен за много аспекти на здравето, включително за здравето на кожата ви.

Кератиноцитите са кожни клетки, които съставляват по-голямата част от външния слой на кожата ви, известен като епидермиса.

Кератиноцитите са единствените клетки в тялото ви, които могат да образуват витамин D от своя предшественик 7-дехидрохостерол (7-DHC) и да го превърнат във форма, която тялото ви може да използва.

Витамин D играе неразделна роля в функцията на бариерата на кожата и растежа на кожните клетки, както и поддържането на имунната система на кожата, която действа като първа линия на защита срещу вредни патогени.

Някои изследвания показват, че ниските нива на витамин D в кръвта са свързани с кожни състояния, включително екзема и псориазис - и двете могат да причинят суха кожа.

Освен това е доказано, че добавките с витамин D значително подобряват симптомите на кожни заболявания, които причиняват суха, сърбяща кожа, включително екзема.

Нещо повече, изследванията показват връзка между витамин D и влагата на кожата.

Проучване при 83 жени установи, че тези, които имат ниски нива на витамин D, имат по-ниска средна влажност на кожата в сравнение с участниците, които имат нормални нива на витамин D и че с повишаване на нивата на витамин D в кръвта се увеличава и съдържанието на влага в кожата.

Друго малко 12-седмично проучване при 50 жени наблюдава, че ежедневното лечение с хранителна добавка, съдържаща 600 IU витамин D, води до значителни подобрения в хидратацията на кожата.

Допълнението обаче съдържа комбинация от хранителни вещества, така че не е ясно дали лечението само с витамин D би довело до същия положителен резултат.

Голям процент от популацията има недостиг на витамин D и като се има предвид, че хранителното вещество е от съществено значение за хидратацията на кожата, допълването с нея може да помогне в борбата със сухата кожа.

Въпреки това, не забравяйте да обсъдите употребата на добавки с витамин D с вашия доставчик на здравни услуги и потърсете продукти, които са тествани от трети страни, за да осигурите най-високо качество.

 

Pезюме

Изследванията показват, че ниските нива на витамин D могат да увеличат шансовете за суха кожа. Следователно, допълването с това хранително вещество може да помогне за увеличаване на хидратацията на кожата.

 

2. Колаген

 

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ви и представлява 75% от сухото тегло на кожата ви.

Някои изследвания показват, че приемането на добавки на базата на колаген може да има редица ползи за кожата ви, включително намаляване на дълбочината на бръчките и увеличаване на хидратацията на кожата.

Проучване при 69 жени установява, че участниците, които са консумирали 2,5–5 грама колаген на ден в продължение на 8 седмици, са имали значително подобрение на еластичността на кожата и също са имали повишена хидратация на кожата в сравнение с плацебо група.

Друго 12-седмично проучване при 72 жени отбеляза, че приемането на добавка, която съдържа 2,5 грама колагенови пептиди, заедно със смес от други съставки като витамин С и цинк, значително подобри хидратацията и грапавостта на кожата в сравнение с плацебо група.

Преглед през 2019 г. на 11 проучвания заключава, че приемането на 2,5-10 грама перорални добавки с колаген на ден в продължение на 4–24 седмици повишава хидратацията на кожата и лекуваната ксероза, медицински термин за суха кожа.

Ако искате да изпробвате добавка с колаген, за да помогнете на вашата суха кожа, говорете с вашия доставчик на здравни услуги, преди да закупите сертифициран от трети страни продукт.

 

Pезюме

Добра част от доказателствата подкрепят използването на добавки с колаген за повишаване на хидратацията на кожата и за лечение на суха кожа.

 

3. Витамин С

 

Витамин С действа като мощен, защитен от кожата антиоксидант и е от съществено значение за производството на колаген, което го прави важно хранително вещество за здравето на кожата.

Всъщност кожата съдържа много високи нива на витамин С, като някои изследвания установяват концентрация до 64 mg витамин С на 100 грама епидермален кожен слой.

Не е изненадващо, че проучванията показват, че повишаването на хранителния витамин С чрез добавки с витамин С може да подобри много фактори за здравето на кожата, включително хидратацията на кожата.

Някои проучвания в епруветки са открили, че витамин С може да подобри функцията на бариерата на кожата и да помогне за намаляване на загубата на вода, което може да помогне за предотвратяване на суха кожа.

Плюс това, някои проучвания показват, че когато се използва в комбинация с други хранителни вещества, витамин С може да помогне за повишаване на влажността на кожата.

Например, 6-месечно проучване при 47 мъже показа, че приемането на добавка, съдържаща 54 mg витамин С, както и морски протеин и комбинация от други хранителни вещества, значително подобрява хидратацията на кожата в сравнение с плацебо група.

Други проучвания при жени показват сходни резултати.

Проучване при 152 жени установи, че участниците, които приемат добавка, съдържаща 54 mg витамин С, както и цинк и морски протеин, имат значително намалена грапавост на кожата в сравнение с плацебо група.

Въпреки това, в повечето от наличните изследвания за ефекта на витамин С върху сухата кожа, витамин С се комбинира с други хранителни вещества, което прави невъзможно да се определи дали хранителното вещество би имало същия ефект, ако се използва самостоятелно.

Плюс това, много от проучванията са спонсорирани от фармацевтичните компании, които произвеждат продукта, който се оценява, което може да повлияе на резултатите от проучването.

Независимо от това, въз основа на най-актуалните изследвания, допълването с витамин С може да подобри цялостното здраве на кожата и да помогне в борбата със сухата кожа.

Както при всяка нова добавка, трябва да поговорите с медицински специалист, преди да добавите добавка с витамин С към диетата си.

 

Pезюме

Витамин С е неразделно хранително вещество за здравето на кожата. Консумацията на допълнителен витамин С може да подобри сухата кожа, според някои проучвания. Необходими са обаче още изследвания за ефектите му върху сухата кожа.

 


4. Хиалуронова киселина

 

Хиалуроновата киселина често се използва локално за подобряване на хидратацията на кожата, но последните изследвания показват, че поглъщането на това съединение в комбинация с други хранителни вещества може значително да увеличи хидратацията на кожата.

 

Хранителните добавки могат значително да подпомогнат при суха кожа. Богата на колаген, витамини и хиалуронова киселина имат формулите на Swedish Nutra. Изберете 5000мг колаген с 5мг хиалуронова киселина или 10,000мг колаген с 50мг хиалуронова киселина, мощната формула ще подпомогне за положителната промяна на кожата ти. Тези продукти може да се приемат съвместно с витамини за коса, кожа и нокти. При болки в ставите може да се приема и с комплекс за стави.Колаген, стареене и менопауза

Менопаузата може да бъде предизвикателство и опитът на всяка жена е различен. Прочетете за съвет от топ трихолог Ева Праудман и дерматолог д-р Не Уин. Менопаузата може да бъде предизвикателство и преживяването на всяка жена е различно.

прочети още

Как да предотвратим бръчките? Какво казва науката?

Кожата на рибата може да е ключът към намаляването на бръчките, показва ново проучване.

прочети още

Колагенови пептиди за коса: ползи и как да се приема

С напредването на възрастта телата ни се променят както физически, така и химически. Косата и кожата, по-специално, са податливи на ранни признаци на стареене, като загуба на фоликули или еластичност, които често се причиняват или влошават от промените в ДНК и химията на тялото. Много лечения против стареене се стремят да забавят или обърнат стареенето чрез добавяне на определени протеини или аминокиселини, които придават на косата и кожата младежки блясък. Един такъв протеин? Колагенови пептиди!

прочети още

Марката хранителни добавки, формулирана от диетолози и учени за по-добра коса, кожа и нокти

Когато става въпрос за кожата ви, това, което приемате вътре в тялото си, се брои точно толкова, колкото продуктите, които използвате отвън. И докато балансираната диета може да поддържа здрава коса, кожа и нокти, има моменти, когато дори най-добрите процедури за красота се нуждаят от малко допълнителна подкрепа. Swedish Nutra, марката премиум продукти произведена в Швеция предлага набор от добавки, направени със сурови, висококачествени съставки, подкрепени от науката.

прочети още

Ползите от приема на колаген и защо толкова нашумя употребата му

Има две основни причини, поради които приема на колаген може да бъде полезно. На първо място, тялото става по-малко ефективно в производството на колаген с напредване на възрастта. Смята се, че естественото производство на колаген в тялото намалява с напредването на възрастта и може да започне още в млада възраст, около 25-годишна възраст.

прочети още

Експертите по красотата в Америка препоръчват приема на колаген всеки ден – ето защо

Oт специалисти по грижа за кожата до знаменитости, всички говорят за приема на колаген като един от най-ефективните методи за подобряване на хидратацията на кожата, премахване на фините линии и връщане на този важен блясък.

прочети още

3 ползи от всекидневен прием на колаген за вашата кожа

Ежедневната добавка с колаген може да направи много страхотни неща за тялото ви и кожата не е изключение. Това е основната причина добавките като нашите да са толкова популярни.

прочети още

Хидратацията е жизненоважна: Пийте повече вода и… Консумирайте хиалуронова киселина!

За да подпомогне вашата рутинна хидратация, хиалуроновата киселина е вашият нов най-добър приятел. Но критичната течност с хиалуронова киселина, която тялото ви произвежда, има кратък живот в тялото. За приблизително 3 до 5 дни тялото ви заменя ефективно цялата си HA. И способността ви да го регенерирате намалява с възрастта и лошата хидратация, наред с други фактори.

прочети още

Рибен колаген: тайната за по-гладка кожа

Някой казвал ли ви е, че кожата ви е гладка като риба? Малко вероятно, но ако се замислите, рибената кожа със сигурност е гладка и има причина за това. Това е така, защото там има висока концентрация на колаген тип I.

прочети още

5 ключови предимства от приема на рибен колаген

Ако сте в крак с тенденциите за красота и грижа за кожата, има вероятност да сте чували за морски или рибен колаген. Какви са някои ползи за здравето от приема на морски колаген? Прочетете, за да видите какво казва науката.

прочети още

Какво е колаген тип II? Отговори на всички въпроси.

Хидролизираният колаген тип II е безопасно и ефективно решение за здравето на ставите. Но какво точно е колаген тип II? От къде се извлича? И как може да се използва за поддържане на доброто здраве на ставите? Прочетете повече, за да разберете.

прочети още

Плащайте отложено до 15 дни без оскъпяване с NewPay

Вече можете да ползвате още един метод за плащане, когато пазарувате от нас, а именно NewPay – Вземи сега, плати по-късно.

прочети още

Защо приема на колаген е почти задължителен след 25 годишна възраст

Въпреки че е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, много хора не са наясно с ползите от колагена. Може да се намери в костите, мускулите, сухожилията, кожата, храносмилателната ни система и кръвоносните ни съдове. Придава еластичност на кожата и подхранва ставите ни за да са здрави. Представете си колагена като "лепилото", което държи телата ви заедно.

прочети още

Всичко което трябва да знаете за веган колаген

Вероятно вече сте чули шума около колагеновите добавки и как подобрява кожата ви. Но дали еуфорията наистина ли е толкова обещаваща? В крайна сметка изследванията сочат предимствата, на добавките с колаген - и за много хора, които се грижат за красотата си, колагенът имаше недостатък, че не е веган. Ето сега вече колаген може да се намери под формата на амино киселини без съдържание на животински продукти. Това е така, защото колагенът, протеин, който се намира най-вече в косата, кожата, ноктите, костите и връзките, идва предимно от животински източници, като говеждо или риба. Но науката е открила начин да се направи веган колаген. Тук сме, за да отговорим как точно работи това и как се конкурира.

прочети още

Всичко, което искате да знаете за синдрома на раздразненото черво

индрома на раздразненото черво е известен също като спастично дебело черво, раздразнено дебело черво, лигавичен колит и спастичен колит. Това е отделно състояние от възпалително заболяване на червата и не е свързано с други заболявания на червата. IBS (синдрома на раздразненото черво) е група чревни симптоми, които обикновено се проявяват заедно. Симптомите варират по тежест и продължителност от човек на човек. Те обаче продължават поне три месеца в продължение на поне три дни на месец.

прочети още

Ползите от приема на Bifidobacterium lactis HN019

- Подобрява и намаля времето за преминаване през червата - Намаля много функционални стомашно - чревни симптоми и проблеми - Засилва клетъчния имунен отговор - Този щам може да се намери в Пробиотик на Swedish Nutra

прочети още

Как витамин С, витамин Д3 и цинкът засилват имунната система

Изследванията показват, че дневните дози витамин С, витамин D-3 и цинк допринасят за значително повишаване на имунната система. Цинкът също е основен минерал за тимусната жлеза, важен за имунната функция в човешкото тяло.

прочети още

Корейски червен женшен за еректилна дисфункция при мъжете и менопауза при жените

Много мъже изпитват симптоми на еректилна дисфункция (ЕД) с напредване на възрастта. Известен също като импотентност, ЕД е случайна (или продължителна) неспособност да се постигне или поддържа ерекция. Когато ЕД се появява често, може да се наложи лечение на основен здравен проблем.

прочети още

Ползи от прием на Женшен

Женшенът е растение. Различни сортове корен от женшен се използват като лечения в Азия и Северна Америка от векове. Женшенът е едно от най-популярните билкови лекарства в света.

прочети още

Как да поддържате кожата си стегната

Наред с бръчките и фините линии, увисналата кожа е проблем, свързан с възрастта за умовете на много хора. Тази загуба на дефиниция може да се случи почти навсякъде по тялото, но най-често срещаните области са лицето, шията, корема и ръцете.

прочети още

8-те най-добри добавки за засилване на имунната ви система

Поддържането на имунната ни система през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Изборът на здравословен начин на живот чрез консумация на питателни храни, достатъчно сън и физически упражнения са най-важните начини за укрепване на имунната ви система. В допълнение, изследванията показват, че допълването с определени витамини, минерали, билки и други вещества може да подобри имунния отговор и потенциално да предпази от болести.

прочети още

Хидролизиран колаген - как помага и на какво въздейства?

Колагенът е протеин, който се намира в организма на всички животни, включително хората. Той представлява съединителна тъкан, като кожа, сухожилия, хрущяли, органи и кости. Когато колагенът се хидролизира, той се разгражда на по-малки, лесни за обработка частици. Тези частици се използват в продукти, предназначени да лекуват всичко - от кожата отвън до болки в ставите отвътре.

прочети още

3-те най-добри добавки против стареене

Стареенето, което може да бъде определено като „свързано с времето влошаване на физиологичните функции, необходими за оцеляване и плодовитост“, е процес, който повечето хора биха искали да забавят. Някои от основните му причини включват натрупани клетъчни увреждания, причинени от реактивни молекули, известни като свободни радикали, и скъсяване на теломерите, които са структурите, разположени в края на хромозомите, които играят важна роля в клетъчното делене.

прочети още

Защо имам увиснала кожа и какво мога да направя за нея?

Влошаването или намаляването на колаген и еластин в дермата са друга причина за увиснала кожа. Въпреки че всеки може да има увиснала кожа, по-вероятно е да се появи при хора с напредване на възрастта. Хората, които са загубили значителни килограми, също са по-податливи. Определени медицински състояния също могат да бъдат причината.

прочети още

Съвети за намаляване на целулита у дома

Целулитът се отнася за текстурни промени в кожата, които се развиват, когато мастните клетки се прокарат през втория слой на кожата, наречен дерма. Целулитът често засяга задните части, бедрата и корема. Повече от 85 процента от жените над 21 години имат целулит, но мъжете рядко го развиват. Целулитът може да се развие независимо от възрастта или теглото, въпреки че става все по-често с увеличаване на възрастта.

прочети още

Топ 6 ползи от приема на колагенови добавки

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат няколко части на тялото, включително сухожилия, връзки, кожа и мускули. Колагенът има много важни функции, включително осигуряване на структура на кожата и укрепване на костите ви.

прочети още

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Д-р Стефани Уилямс: пийте течен колаген

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смели на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан колаген при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално”!

прочети още

Топ 5 ползи от прием на течен колаген! Научи повече сега.

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още