Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?
18 юни 2019

7 Изненадващи ползи от хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви.

Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

Неговата основна функция е да задържа вода, за да запази тъканите добре хидратирани и влажни.

Хиалуроновата киселина има разнообразни приложения. Много хора го приемат като добавка, но се използва и в локални серуми, капки за очи и инжекции.

 

1. Насърчава по-здрава, по-стегната кожа

Хиалуроновата киселина може да помогне на кожата да изглежда и да се усеща по-стегната.

Приблизително половината от хиалуроновата киселина в тялото ви се намира в кожата ви, където се свързва с вода, за да се запази влагата.

Въпреки това, естественият процес на стареене и излагането на ултравиолетовата радиация от слънцето, тютюневия дим и замърсяването на въздуха могат да намалят количеството му в кожата.

Приемането на добавки с хиалуронова киселина може да предотврати този спад, като предостави на тялото допълнителни количества.

Доказано е, че дози от 50 mg дневно в продължение на поне един месец значително увеличават влагата на кожата и намаляват сухата кожа при възрастни.

Хидратираната кожа също намалява появата на бръчки, което може да обясни защо няколко изследвания показват, че допълването с нея може да направи кожата да изглежда по-гладка.

Някои дерматолози дори инжектират филъри с хиалуронова киселина, за да запазят кожата стегната и млада. Това може да е скъпа процедура и да има неубходимост от допълване през 3-6 месеца.

 

 

2. Може да ускори зарастване на рани

Хиалуроновата киселина също играе ключова роля в заздравяването на рани.

Хиалуроновата киселина помага на раните да заздравяват по-бързо, като регулират нивата на възпаление и сигнализира на организма да изгради повече кръвоносни съдове в наранената зона.

Доказано е, че приложението му върху кожни рани намалява размера на раните и намалява болката.

Хиалуроновата киселина също има антибактериални свойства, така че може да помогне за намаляване на риска от инфекция.

Нещо повече, той е ефективен за борба със заболяванията на венците, ускоряване на оздравяването след хирургия на зъбите и премахване на язви.

 

 

3. Облекчаване на болки в ставите чрез поддържане на добре смазани кости

Хиалуроновата киселина се открива и в ставите, където запазва пространството между костите ви добре смазано.

Когато ставите са смазани, костите са по-малко склонни да се смилат един срещу друг и да причинят неприятна болка.

Добавките с хиалуронова киселина са много полезни за хора, страдащи от остеоартрит, вид дегенеративни ставни заболявания, причинени от износване на ставите с течение на времето.

Доказано е, че приемането на 30-50 mg дневно в продължение на най-малко два месеца значително намалява болката в коляното при хора с остеоартрит, особено тези на възраст между 40 и 70 години.

Хиалуроновата киселина може също да се инжектира директно в ставите за облекчаване на болката. Въпреки това, анализът на над 12 000 възрастни откри само умерено намаляване на болката и по-голям риск от нежелани ефекти.

Препоръчва се хиалуроновата киселина да се приема като добавка в течна форма за по-добро и бързо усвояване.

 

 

4. Успокояват симптомите на киселинен рефлукс

Нови изследвания показват, че добавките на хиалуронова киселина могат да помогнат за намаляване на симптомите на киселинен рефлукс.

При поява на киселинен рефлукс съдържанието на стомаха се излива в гърлото, причинявайки болка и увреждане на лигавицата на хранопровода. Хиалуроновата киселина може да успокои увредената лигавица на хранопровода и да ускори процеса на възстановяване.

Едно проучване с епруветки показва, че прилагането на смес от хиалуронова киселина към киселинно увредената тъкан на гърлото спомага за неговото зарастване много по-бързо, отколкото когато не е използвано лечение.

Изследванията на хора показват и ползи. Едно проучване установи, че приемането на хиалуронова киселина заедно с лекарства за намаляване на киселинността намаляват симптомите на рефлукса с 60% повече, отколкото приемането само на лекарства за намаляване на киселинността.

Изследванията в тази област все още са сравнително нови и са необходими повече изследвания, за да се повторят тези резултати. Въпреки това тези резултати са обещаващи.

 

 

5. Облекчение на сухота в око и дискомфорт

Приблизително 1 от 7 възрастни страдат от симптоми на сухо око поради намалено производство на сълзи. Тъй като хиалуроновата киселина е отлична при задържане на влага, тя често се използва за лечение на сухота в очите.

Доказано е, че капки за очи, съдържащи 0,2-0,4% хиалуронова киселина, намаляват симптомите на сухото око и подобряват здравето на очите.

Контактните лещи, които съдържат хиалуронова киселина с бавно освобождаване, също се разработват като възможно лечение за сухо око.

Докато прилагането им директно към очите е доказано, че намалява симптомите на сухото око и подобрява цялостното здраве на очите, оралните добавки имат същите ефекти като се приема поне 50 мг на ден.

 

 

6. Запазете костната здравина

Нови изследвания върху животни доказват ефектите на добавките на хиалуронова киселина върху здравето на костите.

Две проучвания показват, че добавките на хиалуронова киселина могат да спомогнат за забавяне на костната загуба при плъхове с остеопения, началната фаза на костна загуба, която предшества остеопорозата.

Изследванията с епруветки показват също, че високите дози хиалуронова киселина могат да повишат активността на остеобластите, клетките, отговорни за изграждането на нова костна тъкан.

Макар че въздействието му върху здравето на човешките кости все още не е проучено, ранните проучвания върху животни са обещаващи.

 

 

7. Може да предотврати болката в пикочния мехур

Приблизително 3-6% от жените страдат от състояние, наречено цистит, или болезнен синдром на пикочния мехур.

Това разстройство причинява коремна болка заедно със силно и често желание за уриниране.

Докато причините за интерстициален цистит са неизвестни, хиалуроновата киселина е помогнала за облекчаване на болката и честотата на урината, свързани с това състояние.

Не е ясно защо хиалуроновата киселина помага за облекчаване на тези симптоми, но изследователите предполагат, че тя помага за възстановяване на увреждането на тъканите на пикочния мехур, което я прави по-малко чувствителна към болка.

 

Това са само част от ползите на хиалуроновата киселина. Може да намерите добавката в продуктите на Swedish Nutra. В Колаген 5,000 мг има 5 мг хиалуронова киселина което е добре за прием в старта на вашият прием на продуктите. Препоръчва се да се продължи с прием на Колаген 10,000 мг с 50 мг хиалуронова киселина което доставя 10 пъти повече от добавката на тялото ви.

 

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra подпомага вашият Beauty Sleep

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra, разработена от учени в Швеция, предоставя ефективна система за доставяне на био наличен колаген.

прочети още

Чувствам се невероятно! Пия Колаген всяка вечер и резултатите са великолепни!

Колагена на Swedish Nutra e формулиран от учени във Швеция, разработена е ефективна система за доставяне на бионаличен колаген. Този факт ми вдъхна доверие да изпробвам Шведският Колаген. В допълнение към колагенните пептиди, добавката съдържа витамини и минерали както и Хиалуронова Киселина!

прочети още

Ръководство за колаген: Отговор на всички въпроси

Може да бъде объркващо да дешифрираме какъв е колагена, когато има толкова много различни термини, които да го описват: колагенни пептиди, хидролизиран колаген, желатинов колаген, колаген тип I, тип II, тип III-- списъка продължава. И тогава има всички различни видове: телешки, рибен? Какво ще кажете за хапчета, течност или прах?

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Ако желаете да изглеждате по-млади - приемайте по 25мл Колаген на ден

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смили на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан продукт при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално!”

прочети още

Как Колагенът може да стимулира кожата, мускулите и червата

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още