Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка
6 юли 2019

Чуваме за това как колагенът на Swedish Nutra може да направи чудеса за кожата ви, но какво да кажем за тренировките ви? Оказва се, че приемане на колаген може действително да добавите към вашата фитнес тренировка. Нашите колеги от Swedish Nutra в Швеция споделят как колагенът може да зареди следващата ви сесия пот!

 

Независимо дали сте триатлет, ходите на фитнес или йога, колагенът е идеалният протеин за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини, прави оптималното хранене след упражнения, защото бързо се абсорбира и може да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини разрушени по време на тренировката. Колагеновите протеинови добавки са ключът към поддържането на активен начин на живот. Научете повече за ползите от колагеновия протеин за спортисти, включително ползите за възстановяване на колагеновия мускул по-долу.

 

Протеин който регенерира

Колагенов протеин за възстановяване и възстановяване на мускулите

Загубата на протеин се появява в мускулите по време и след дълги периоди на физическо натоварване, дължащо се на окисление, възпалителни реакции и мускулни микролесии. Изследванията показват, че синтезът на протеини намалява по време на тренировка, след което веднага се увеличава за продължителен период от време. Приема на протеин след упражненията позволява заместването на загубените протеини, възстановявайки протеиновото съдържание на мускулите чрез увеличаване на мускулния анаболизъм. Високото съдържание на аминокиселини в колагеновия протеин прави колагена идеален за възстановяване и възстановяване на мускулите. Допълването с колаген може да помогне за възстановяване на мускулите, което го прави съществено приемане след тренировка.

 

Колагеновият протеин може да ускори времето за възстановяване на нараняванията

Науката е идентифицирала двата основни процеса на тялото за лечение на разкъсани или частично разкъсани мускули: регенерация на мускулни влакна едновременно с производството на съединителна тъкан. Ключът към двата процеса е образуването на колаген. В изследване, измерващо скоростта на производство на колагенови протеини в продължение на три седмици след разкъсване на мускулите, учените откриха, че скоростта на синтеза на колаген се повишава в мускулните клетки през това време. Синтезът на колаген от тип III достигна максимум през първата седмица от заздравяването на раните и е свързан с развитието на гъвкавост / пластичност на съединителната тъкан. Образуването на колаген тип 1 започва по-късно по време на процеса на оздравяване и е свързано с увеличаване на силата на новите мускулни влакна и съединителната тъкан.

 

Колагеновият протеин може да помогне за предотвратяване на нараняване чрез укрепване на ставите и сухожилията

В едно проучване след три различни категории спортисти, добавка с комбинация от колагенни пептиди, BCAA и аргинин в продължение на две години намалява сухожилно-лигаментните и ставни свързани степени на увреждане3. Друго проучване, което измерва ефектите от дневния прием на колагенни пептиди върху структурата на ахилесовото сухожилие, установи значително увеличение на диаметъра на колагеновото влакно, което предполага подобрена сила на сухожилието в резултат на добавка на колаген.

 

Колагеновият протеин може да намали болки в ставите, свързани с наранявания следствие на спорта

Клиничните проучвания показват, че добавката с колаген може да намали активността и свързаната с упражнения болка в ставите. Действията с голямо въздействие и спортовете с висок интензитет натоварват ставите, което може да доведе до болка и нараняване. В проучване сред участници, които са имали болка в ставите, свързана с активност, добавянето на колагенов протеин в продължение на 120 дни е довело до подобряване на функцията и гъвкавостта на съвместните упражнения, а субектите са били способни да тренират по-дълго преди да изпитват болки в ставите.

 

Колагенов протеин, който подобрява ефективността. Колагенът е идеален източник на протеин и есенциални аминокиселини

Течните колагенови протеини са идеални за приемане след тренировка поради високото му съдържание на аминокиселини, което поддържа нуждите на организма от протеини по време и след тренировка. Колагенът съдържа 18 аминокиселини и осем от деветте основни аминокиселини, които не могат да бъдат произведени от тялото и трябва да се консумират чрез хранителни протеини.

 

Колагеновият протеин може да подобри атлетичния ефект

Мускулната контракция по време на тренировка зависи от креатин, молекула, направена от три аминокиселини - глицин, метионин и аргинин. Колагенът съдържа 20% глицин и 8% аргинин, който може да подпомогне синтеза на креатин в организма, за подобряване представянето по време на сблъсъка на мускулите. Науката също така е свързала приема на перорален аргинин с повишена спортна производителност. Едно проучване показва, че пероралният прием на 1 g аргинин и орнитин за пет седмици може да повиши силата чрез стимулиране на освобождаването на растежен хормон. Две порции Колаген от допълнителна храна осигурява 1,3 грама аргинин, който подпомага подобрените спортни постижения.

 

Преглед на ползите от колагеновия протеин за активен начин на живот
- Колагеновият протеин може да помогне за възстановяване на мускулите
- Добавката на колаген може да помогне за ускоряване на времето за възстановяване от наранявания
- Колагеновият протеин може да помогне за укрепване на ставите и връзките, като помага за предотвратяване на наранявания
- Колагеновият протеин може да намали свързаната с упражнения болка в ставите
- Колагеновият протеин е идеалната добавка след тренировка, тъй като съдържа високо съдържание на аминокиселини
- Колагенът съдържа глицин и аргинин, които спомагат за поддържане на спортните постижения

 

От екипа на Swedish Nutra, препоръчваме на нашите Клиенти да приемат Мега Спорт Комплекс преди тренировка и Колаген 10,000 мг след тренировка за оптимално набавяне на съставките от които тялото Ви се нуждае!

 

 

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra подпомага вашият Beauty Sleep

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra, разработена от учени в Швеция, предоставя ефективна система за доставяне на био наличен колаген.

прочети още

Чувствам се невероятно! Пия Колаген всяка вечер и резултатите са великолепни!

Колагена на Swedish Nutra e формулиран от учени във Швеция, разработена е ефективна система за доставяне на бионаличен колаген. Този факт ми вдъхна доверие да изпробвам Шведският Колаген. В допълнение към колагенните пептиди, добавката съдържа витамини и минерали както и Хиалуронова Киселина!

прочети още

Ръководство за колаген: Отговор на всички въпроси

Може да бъде объркващо да дешифрираме какъв е колагена, когато има толкова много различни термини, които да го описват: колагенни пептиди, хидролизиран колаген, желатинов колаген, колаген тип I, тип II, тип III-- списъка продължава. И тогава има всички различни видове: телешки, рибен? Какво ще кажете за хапчета, течност или прах?

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Ако желаете да изглеждате по-млади - приемайте по 25мл Колаген на ден

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смили на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан продукт при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално!”

прочети още

Как Колагенът може да стимулира кожата, мускулите и червата

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още