Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?
9 юли 2019

Витамините и минералите играят важна роля в спортните постижения. Прочетете за това как желязото, витамини от група В, калций, витамин D и витамини А, С и Е ви помагат да спортувате.

 

Защо желязото е важно, когато спортувате?

Желязото е минерал, от който се нуждаете, за да пренасяте кислород в тялото и в мускулите си, когато спортувате. Без достатъчно желязо, можете да се изморите и мускулите ви да не работят в пълния си потенциал.

 

Имам ли нужда от повече желязо, ако спортувам?

Може да се нуждаете от повече желязо, ако сте:

- вегетарианец, който не яде месо и риба
- спортист на издръжливост, който редовно прави интензивни упражнения

Ниското желязо може да бъде доста често срещано явление, особено сред жени, юноши и вегетарианци, които тренират спортове с висок интензитет. Тези групи трябва редовно да проверяват нивата на желязо от техния лекар.

Ако желязото е ниско, се налага да приемате добавки с желязо. В продукта на Swedish Nutra, Мега Спорт, има всички необходини витамини, минерали и аминокиселини за да не се притеснявате за тяхните нива в тялото ви.


Защо витамините Б са важни, когато спортувате?

Витамините Б включват витамин Б1, витамин Б2, витамин Б3, витамин Б6, фолиева киселина и витамин Б12. Б витамини помагат за да:

- Конвертирате храната в енергия, от която се нуждаете, за да спортувате
- Генерирате протеини за изграждане и възстановяване на мускулите
- Генерирате червени кръвни клетки, които дават кислород на вашите мускули

 

Защо калций и витамин D са важни, когато спортувате?

Калцият е хранително вещество, което ви помага да изграждате и поддържате здрави кости. Когато не получавате достатъчно калций, костите ви имат по-висок риск да станат слаби и са по-вероятни счупванията.

Витамин D е хранително вещество, което помага на тялото да абсорбира калция. Калций и витамин D работят заедно, за да ви помогнат да поддържате здрави кости. Витамин D също помага на мускулите ви да работят правилно.

 

Защо Витамините А, С и Е са важни, когато спортувате?

Витамините А, С и Е са “антиоксидантни” витамини. Антиоксидантът намалява увреждането на мускулите и ускорява възстановяването след като спортувате.

 

Ролята на магнезия в спортното представяне

Магнезият е един от най-важните минерали при спортуващите, но често се пренебрегва. Нека разгледаме начина, по който магнезият може да помогне за подобряване на спортната ви дейност, възстановяването и защо приемът като добавка на магнезий трябва да бъде ключова част от всеки режим на тренировка.
Независимо дали сте професионален спортист или просто посещавате фитнеса, добавка на магнезий може да ви помогне да тренирате по-усилено, да се представяте по-добре и да се възстановявате по-бързо.

Отговарящ за над 300 ензимни реакции в организма, магнезият играе основна роля в мускулната контракция, силата на скелета и производството на енергия, спомагайки за поддържане на високата консумация на кислород, необходима за спортните постижения.

 

Съществени аминокиселини: определение, ползи и хранителни източници

 

Аминокиселините, често наричани градивни елементи на протеините, са съединения, които играят много критични роли в тялото ви. Те са необходими за жизнени процеси като изграждане на протеини и синтез на хормони и невротрансмитери. Някои от тях също могат да се приемат като добавка за естествен начин за повишаване на спортните постижения или подобряване на настроението.


Какви са основните аминокиселини?

Аминокиселините са органични съединения, съставени от азот, въглерод, водород и кислород, заедно с променлива група на страничната верига.

Вашето тяло се нуждае от 20 различни аминокиселини, за да функционира правилно. Въпреки, че всичките 20 от тях са важни за вашето здраве, само девет аминокиселини са класифицирани като основни.

Това са хистидин, изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и валин.

За разлика от несъществените аминокиселини, незаменими аминокиселини не могат да бъдат направени от тялото ви и трябва да бъдат получени чрез вашата диета. Прием на Мега Спорт от Swedish Nutra, Ви доставя неубходимите дози при спортуване.

 

 

Какво е L-карнитин?

L-карнитинът е хранителна и хранителна добавка.

Той играе решаваща роля в производството на енергия чрез транспортиране на мастни киселини в митохондриите на вашите клетки. Митохондриите действат като двигатели във вашите клетки, изгаряйки тези мазнини, за да създадат използваема енергия. Вашето тяло може да произвежда L-карнитин от аминокиселините лизин и метионин. За да може тялото ви да го произведе в достатъчно количество, вие също се нуждаете от много витамин С.

В допълнение към L-карнитин, произведен в тялото ви, можете също да получите малки количества, като ядете животински продукти като месо или риба.

Веганите или хората с определени генетични проблеми може да не са в състояние да произведат или да получат достатъчно. Това прави L-карнитин условно съществено хранително вещество

 

L-карнитин: ползи


L-карнитинът е естествено производно на аминокиселина, което често се приема като добавка.

Използва се за сваляне на тегло и може да повлияе на мозъчната функция.

 

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

 

Аминокиселинна смес: 1500 mg


1497 mg аминогрупи от колаген 1497 mg
L-таурин 1 mg
L-карнитин 1 mg
1-глутамин 1 mg


Супер зелена смес 75 mg


Жен-шен Panax C.A. Meyer 56mg
Прах от люцерна 1 mg
Прах от броколи 1 mg
Лецитин на прах 1 mg
Прах от 1 mg спирулина
Зелен чай на прах 1 mg
Прах от гроздови семена 1 mg
Прах от червена боровинка 1 mg
Прах от Goji Berry 1 mg
Малинов прах 1 mg
Ацерола Чери на прах 1 mg
Боровинен прах 1 mg
Acai прах 1 mg
Прах от нар 1 mg
Цитрусови биофлавоноиди прах 1 mg
Прах от червено цвекло 1 mg
Ликопен прах 1 mg
Коензим Q10 1 mg
Прах от гинко билоба 1 mg
Алое вера на прах 1 mg

 

Спортна супер хранителна смес 75 mg:

 

Panax Ginseng C.A. Майер, лутеин, екстракт от люцерна, екстракт от броколи, лецитин, спирулина,
Екстракт от зелен чай, екстракт от гроздови семена OPC 95%, екстракт от нони, екстракт от червена боровинка, Goji Berry
екстракт, малинови кетони, екстракт от асерола, екстракт от боровинки, екстракт от Acai,
Екстракт от нар, цитрусови био-флавоноиди, ликопен, CoQ10, гинко билоба, алое вера.

 

Амино Смес 1500 mg:

 

L-глицин, L-пролин, L-аланин, L-хидроксипролин, L-глутаминова киселина, L-аргинин,
L-аспарагинова киселина, L-серин, L-лизин, L-левцин, L-валин, L-треонин, L-фенилаланин,
L-изолевцин, L-хидроксилизин, L-метионин, L-хистидин, L-тирозин, L-цистеин, L-таурин,
L-карнитин, L-глутамин.

 

Към продукта >>>>>

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra подпомага вашият Beauty Sleep

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra, разработена от учени в Швеция, предоставя ефективна система за доставяне на био наличен колаген.

прочети още

Чувствам се невероятно! Пия Колаген всяка вечер и резултатите са великолепни!

Колагена на Swedish Nutra e формулиран от учени във Швеция, разработена е ефективна система за доставяне на бионаличен колаген. Този факт ми вдъхна доверие да изпробвам Шведският Колаген. В допълнение към колагенните пептиди, добавката съдържа витамини и минерали както и Хиалуронова Киселина!

прочети още

Ръководство за колаген: Отговор на всички въпроси

Може да бъде объркващо да дешифрираме какъв е колагена, когато има толкова много различни термини, които да го описват: колагенни пептиди, хидролизиран колаген, желатинов колаген, колаген тип I, тип II, тип III-- списъка продължава. И тогава има всички различни видове: телешки, рибен? Какво ще кажете за хапчета, течност или прах?

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Ако желаете да изглеждате по-млади - приемайте по 25мл Колаген на ден

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смили на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан продукт при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално!”

прочети още

Как Колагенът може да стимулира кожата, мускулите и червата

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още