Премиум рибен колаген. Всичко което трябва да знаем!

Премиум рибен колаген. Всичко което трябва да знаем!
2 септември 2019
Какво е рибен колаген? Всичко, което трябва да знаете!
 
Рибният колаген, известен още като морски колаген, е по същество супергероя на колагените, добивани от животни. И така, какво точно прави рибния колаген от тип I, такъв естествен скъпоценен камък? По-просто казано, той бие други колагени както в бионаличност, така и в абсорбцията, благодарение на това, че има най-малкия размер на частиците и най-ниското молекулно тегло от всички други видове колаген. Като невероятно полезен за здравето на кожата и костите, богатият на глицин и пролин колаген, намиращ се в рибата, ще ви впечатли четейки редовете по-долу!

Структура на рибния колаген
 
Рибният колаген се състои предимно от колаген тип I. Това, че се състои предимно от един вид колаген, не означава, че той е по-нисък клас от говеждия колаген, който има както тип I, така и тип III. Колаген тип I се намира почти навсякъде в тялото, с изключение на хрущялната тъкан. Това е типът колаген, който съставлява 70% от кожата ни и самият той е най-изобилният колаген в тялото, така че вече може да видите как рибният колаген може да стане най-добрият приятел на кожата ви. Колагенът от тип I може да направи редица положителни неща за кожата ви, от обръщане на процеса на стареене и намаляване на известността на бръчките и целулита, до повишаване на хидратацията и стегнатостта на кожата ви.
 
Тъй като рибният колаген наистина е от тип I, той е богат на две конкретни аминокиселини: глицин и пролин. Глицинът е основна аминокиселина за създаването на нишки от ДНК и РНК, докато пролинът е основна аминокиселина за способността на човешкото тяло да произвежда естествен собствен колаген. Като се има предвид, че глицинът е жизненоважен за нашата ДНК и РНК, той има много важни функции за организма, включително блокиране на ендотоксина и транспортиране на хранителни вещества за телесните клетки, за да се използва за енергия. Докато пролинът може да действа като антиоксидант за организма и може да предотврати увреждането на клетките от свободните радикали, неговата функция номер едно е да гарантира синтеза на колаген, като помага в стимулирането на този процес в тялото.

Произход на рибния колаген! Начини за придобиването му?
 
Рибният колаген идва от риба. Това може да не ви изненада. Това, което прави толкова специален рибния колаген, е невероятното изобилие от морски източници. Изчислено е, че 60% от рибния би-продукт се изхвърля като отпадъци. Рибената кожа, която е богата на колаген, обикновено е предпочитана част за извличането му. Колагенът също може да бъде извлечен не само от кожата на рибата (макар че е предимно от тук), но и от люспите, перките и костите.
 
Докато рибният колаген може да идва от кожата или от люспите на рибата, колагенът, който идва от рибената кожа, има много повече ползи. Тъй като кожата на рибата е мека, колагенът от рибената кожа може да бъде отстранен лесно без топлина или ензими. Колагенът, който идва от рибните люспи, от друга страна, се отстранява с помощта на солна киселина, която е вредна за здравето ни. Също така процесът на екстракция използва топлина, която може да унищожи колагеновите пептиди.
 
Морският колаген и рибният колаген обикновено се използват взаимозаменяемо, но имайте предвид, че морският колаген не винаги произлиза непременно от солена вода. Вместо това някои морски колагени могат да бъдат взети от миди и медузи. Освен това е важно да се обмисли дали рибата е диво уловена или отгледана във ферма. Рибата, отглеждана в стопанството, често се храни с антибиотици и се третира с пестициди. Така че, отгледаната във ферма риба, може да доведе до нежелани антибиотици и пестициди, които да приемете в организма си! Дивата уловена риба има много повече ползи, включително по-ниско съдържание на живак и по-високи концентрация на хранителни вещества, като Омега 3s. Не забравяйте да проучите откъде идва вашият рибен колаген! За производството на рибен колаген Swedish Nutra се ползва диво уловена риба Тилапия и Пангасиус, като предварително преминават тестове за замърсяване преди се извлече колагенът! 
 
Бионаличността на рибен колаген е най-високата сред останалите видове колаген. Това означава, че рибният колаген може да се абсорбира най-бързо в тялото ви. Колагенът от риба има най-малкия размер на частиците, което означава, че се разгражда и абсорбира много по-бързо в тялото от други колагени. Рибният колаген е в състояние да навлезе в кръвта ви с по-висока скорост, особено ако този колаген е хидролизиран. Ще извлечете ползите от рибния колаген по-рано от който и да е друг аналог!

Какви са ползите за здравето от приема на рибен колаген Swedish Nutra?
 
Споменахме всички свързани с науката факти за рибния колаген, но сме сигурни, че искате да знаете конкретните ползи за здравето, които този тип колаген може в действителност да ви осигури. Ето 5 ползи за здравето от приема на рибния колаген:

1. Отново млади!
 
През последните години рибният колаген се превърна в голяма мания за постигане на красота, както външна, така и вътрешна. Доказано е, че има свойства против стареене, особено за вашата кожа. Колагенът в кожата ни всъщност започва да се разгражда в доста млада възраст на 21 години. С остаряването ние продължаваме да губим все повече и повече от собствения си колаген и като се има предвид, че колаген от тип I представлява 70% от кожата ни. Рибният колаген може да намали количеството на бръчките и появата на целулит в кожата ни. В допълнение, приема на рибен колаген може да помогне за подобряване на хидратацията, здравината, гладкостта, еластичността и гъвкавостта на кожата!

2. Кажете сбогом на грозните белези!
 
Всичко това е благодарение на това, че рибният колаген е от тип I - той ще бъде най-добрият приятел на кожата ви. Колагенът е основен компонент в дермалната матрица на кожата. С други думи, съдбата на състоянието на вашите рани наистина зависи от вашия колаген. Не забравяйте, че колагенът е протеин, който не само изгражда, но и "ремонтира". Рибният колаген може да бъде полезен за облекчаване на вашите белези и осигуряване на по-бързо изцеление. Този тип колаген е проучен за ролята му за насърчаване на протеиновия синтез и клетъчната пролиферация. Колагенът може да поддържа здравината на кожната тъкан чрез регенериране на извънклетъчната матрица на кожата ви. Целият този жаргон е просто да се каже, че рибният колаген може да насърчи регенерацията на кожата след множество кожни наранявания и деформации, от драскотини, изгаряния и белези.

3. Помогнете да изградите силата на костите!
 
Кожата не е единствената част от тялото, която се подхранва с приема на рибен колаген! Колагенът представлява 90% от органичната матрица на нашите кости. Един от най-честите признаци на стареене е загубата на костна маса. Това може да доведе до остеопороза, състояние, от което страдат милиони хора по целия свят. Минерали като фосфор и калций са чудесни за насърчаване и поддържане на здравината на костите, но те не са лесни за усвояване в кръвта. Ето защо много хора са изложени на риск от костни заболявания поради костна загуба и недостиг на минерали. Рибният колаген може да помогне на вашата костна сила, като поддържа процеса на абсорбция на калций и други минерали, които са жизненоважни за костната сила.
 
Приема на рибен колаген може да помогне за стимулиране на синтеза на колаген в костите, което се осъществява чрез насърчаване на остеобластите (клетки, които спомагат за изграждането на костната матрица). Това означава, че рибният колаген може да помогне за регенерирането и заздравяването на костите ви!
 
4. Може да стабилизира кръвната ви захар!
 
Глицинът е изследван за различните му ползи за човешкия организъм, а рибният колаген е с уникално съдържание и по-високи нива на глицин от всички други видове колаген! А глицинът в рибния колаген може да помогне за стабилизиране на кръвната захар. Наскоро изследователите откриха доказателства, че ниските нива на глицин в организма могат да доведат до инсулинова резистентност, което може да доведе до диабет. Всъщност, в проучване от 2016 г., проведено от Института за диабет Алберта, хората с диабет тип 2 са установени, че имат ниски нива на глицин в телата си. Следователно, приема на рибен колаген, богат на глицин, може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар и да предотврати инсулиновата резистентност към глицин.

5. Може да намали възпалението и да се бори с бактериите!
 
Рибният колаген просто изглежда да изглежда по-добре и по-добре, нали? Ето още едно предимство! Хидролизираният рибен колаген се състои от биоактивни пептиди, които имат антиоксидантни свойства. Тези свойства могат да помогнат за намаляването на реактивните видове кислород, които са нестабилни молекули, съдържащи кислород, които причиняват стареенето на тъканите и излагат хората на по-висок риск от рак. Рибният колаген може да осигури антиоксиданти, които след това могат да се борят срещу натрупването на тези реактивни кислородни видове, засилвайки имунната система и намалявайки възпалителните реакции в цялото тяло.
 
Същите биоактивни пептиди, открити в рибния колаген, също имат антибактериални свойства. Тези пептиди, особено пептидният колагенцин, могат да помогнат да се инхибира растежа на инфекции, както и на бактерии, които причиняват заболявания. Продължават да се правят изследвания, за да се проучи потенциалът на рибните колагенови пептиди като антибиотици!

  • Рибният колаген, иначе известен като морски колаген, има много ползи поради високата си бионаличност и усвояване.
  • Рибният колаген се състои от колаген тип 1, който представлява 70% от кожата ни и е най-разпространеният колаген в тялото.
  • Рибният колаген е богат на аминокиселини лизин и пролин, които изпълняват основни функции в организма.
  • Рибният колаген, произведен от кожата на рибата, има повече предимства, отколкото рибният колаген, направен от люспите на рибата.
  • Рибният колаген се абсорбира 1,5 пъти по-бързо от говеждия колаген, което означава, че той трябва да работи по-бързо и по-ефективно.
  • Допълването с рибен колаген може да подобри външния вид на кожата, включително да намали появата на бръчки и белези.
  • Допълването с рибен колаген може да помогне за насърчаване на здравината на костите.
  • Глицинът в рибния колаген може да помогне за стабилизиране на кръвната захар.
  • Рибният колаген има и антиоксидантни и антибиотични свойства.

Гаранция за качество

Рибният колаген е изключителен и полезен приятел на оргазнизма, но все пак трябва да бъдете внимателни и информирани, относно произхода му. Ние от Swedish Nutra можем да гарантираме за следните неща които засягат качеството:

Всички съставки в шведските продукти на Swedish Nutra са произведени по ISO - GMP стандартите, одобрени са от ЕС и идват от най-реномираните, водещи производители в комплект със сертификати за изпитване (COA).

Swedish Nutra отговаря или надвишава всички изисквания на Шведския здравен орган и всички изисквания на ЕС / ЕОБХ.

Поддържаме най-високите стандарти за качество.

Шведската продукция отговаря на всички изисквания за Член 4 (ЕГ) 852/2004. Практика за добра хигиена.

HACCP анализ и програма за мониторинг на критичните контролни точки е интегрирана в производството на Swedish Nutra.

Също така се поема сериозна отговорност за околната среда. Земята се нуждае от грижи и тук, в Swedish Nutra, ние изиграваме своята роля, като произвеждаме с нулева стойност на упадък, тоест няма остатъчен материал, тъй като влагаме 100% натурални съставки в своите продукти!

 

За нас от Swedish Nutra е изключително важно да предоставяме достатъчно информация на вас, нашите клиенти, за да може да направите сами най-добрия и информиран избор.

 

Поздрави,

 

Екипът на Swedish Nutra Bulgaria

Болки в ставите: защо се появява и как да облекчим болката?

Болката и дискомфортът в ставите могат да бъдат осакатяващи за мнозина и намаляването на тежестта на тази болка и възпаление, както и възстановяването на ставите често е приоритет за облекчаване на симптомите ден за ден. В края на краищата болката, причинена от остеоартрит, при който хрущялът се разрушава, смилайки ставите, докато костите се търкат една в друга, със сигурност е неудобна. До около 30-годишна възраст този хрущял се регенерира бързо, но след тази възраст този процес се забавя, така че хрущялният слой между ставите изтънява. Освен това, изтощителните физически натоварвания, наднорменото тегло и дори заседналият начин на живот влошават тази дегенерация.

прочети още

Колаген, стареене и менопауза

Менопаузата може да бъде предизвикателство и опитът на всяка жена е различен. Прочетете за съвет от топ трихолог Ева Праудман и дерматолог д-р Не Уин. Менопаузата може да бъде предизвикателство и преживяването на всяка жена е различно.

прочети още

Как да предотвратим бръчките? Какво казва науката?

Кожата на рибата може да е ключът към намаляването на бръчките, показва ново проучване.

прочети още

Колагенови пептиди за коса: ползи и как да се приема

С напредването на възрастта телата ни се променят както физически, така и химически. Косата и кожата, по-специално, са податливи на ранни признаци на стареене, като загуба на фоликули или еластичност, които често се причиняват или влошават от промените в ДНК и химията на тялото. Много лечения против стареене се стремят да забавят или обърнат стареенето чрез добавяне на определени протеини или аминокиселини, които придават на косата и кожата младежки блясък. Един такъв протеин? Колагенови пептиди!

прочети още

Марката хранителни добавки, формулирана от диетолози и учени за по-добра коса, кожа и нокти

Когато става въпрос за кожата ви, това, което приемате вътре в тялото си, се брои точно толкова, колкото продуктите, които използвате отвън. И докато балансираната диета може да поддържа здрава коса, кожа и нокти, има моменти, когато дори най-добрите процедури за красота се нуждаят от малко допълнителна подкрепа. Swedish Nutra, марката премиум продукти произведена в Швеция предлага набор от добавки, направени със сурови, висококачествени съставки, подкрепени от науката.

прочети още

Ползите от приема на колаген и защо толкова нашумя употребата му

Има две основни причини, поради които приема на колаген може да бъде полезно. На първо място, тялото става по-малко ефективно в производството на колаген с напредване на възрастта. Смята се, че естественото производство на колаген в тялото намалява с напредването на възрастта и може да започне още в млада възраст, около 25-годишна възраст.

прочети още

Експертите по красотата в Америка препоръчват приема на колаген всеки ден – ето защо

Oт специалисти по грижа за кожата до знаменитости, всички говорят за приема на колаген като един от най-ефективните методи за подобряване на хидратацията на кожата, премахване на фините линии и връщане на този важен блясък.

прочети още

3 ползи от всекидневен прием на колаген за вашата кожа

Ежедневната добавка с колаген може да направи много страхотни неща за тялото ви и кожата не е изключение. Това е основната причина добавките като нашите да са толкова популярни.

прочети още

Хидратацията е жизненоважна: Пийте повече вода и… Консумирайте хиалуронова киселина!

За да подпомогне вашата рутинна хидратация, хиалуроновата киселина е вашият нов най-добър приятел. Но критичната течност с хиалуронова киселина, която тялото ви произвежда, има кратък живот в тялото. За приблизително 3 до 5 дни тялото ви заменя ефективно цялата си HA. И способността ви да го регенерирате намалява с възрастта и лошата хидратация, наред с други фактори.

прочети още

Рибен колаген: тайната за по-гладка кожа

Някой казвал ли ви е, че кожата ви е гладка като риба? Малко вероятно, но ако се замислите, рибената кожа със сигурност е гладка и има причина за това. Това е така, защото там има висока концентрация на колаген тип I.

прочети още

5 ключови предимства от приема на рибен колаген

Ако сте в крак с тенденциите за красота и грижа за кожата, има вероятност да сте чували за морски или рибен колаген. Какви са някои ползи за здравето от приема на морски колаген? Прочетете, за да видите какво казва науката.

прочети още

Какво е колаген тип II? Отговори на всички въпроси.

Хидролизираният колаген тип II е безопасно и ефективно решение за здравето на ставите. Но какво точно е колаген тип II? От къде се извлича? И как може да се използва за поддържане на доброто здраве на ставите? Прочетете повече, за да разберете.

прочети още

Плащайте отложено до 15 дни без оскъпяване с NewPay

Вече можете да ползвате още един метод за плащане, когато пазарувате от нас, а именно NewPay – Вземи сега, плати по-късно.

прочети още

Защо приема на колаген е почти задължителен след 25 годишна възраст

Въпреки че е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, много хора не са наясно с ползите от колагена. Може да се намери в костите, мускулите, сухожилията, кожата, храносмилателната ни система и кръвоносните ни съдове. Придава еластичност на кожата и подхранва ставите ни за да са здрави. Представете си колагена като "лепилото", което държи телата ви заедно.

прочети още

Всичко което трябва да знаете за веган колаген

Вероятно вече сте чули шума около колагеновите добавки и как подобрява кожата ви. Но дали еуфорията наистина ли е толкова обещаваща? В крайна сметка изследванията сочат предимствата, на добавките с колаген - и за много хора, които се грижат за красотата си, колагенът имаше недостатък, че не е веган. Ето сега вече колаген може да се намери под формата на амино киселини без съдържание на животински продукти. Това е така, защото колагенът, протеин, който се намира най-вече в косата, кожата, ноктите, костите и връзките, идва предимно от животински източници, като говеждо или риба. Но науката е открила начин да се направи веган колаген. Тук сме, за да отговорим как точно работи това и как се конкурира.

прочети още

Всичко, което искате да знаете за синдрома на раздразненото черво

индрома на раздразненото черво е известен също като спастично дебело черво, раздразнено дебело черво, лигавичен колит и спастичен колит. Това е отделно състояние от възпалително заболяване на червата и не е свързано с други заболявания на червата. IBS (синдрома на раздразненото черво) е група чревни симптоми, които обикновено се проявяват заедно. Симптомите варират по тежест и продължителност от човек на човек. Те обаче продължават поне три месеца в продължение на поне три дни на месец.

прочети още

Ползите от приема на Bifidobacterium lactis HN019

- Подобрява и намаля времето за преминаване през червата - Намаля много функционални стомашно - чревни симптоми и проблеми - Засилва клетъчния имунен отговор - Този щам може да се намери в Пробиотик на Swedish Nutra

прочети още

Как витамин С, витамин Д3 и цинкът засилват имунната система

Изследванията показват, че дневните дози витамин С, витамин D-3 и цинк допринасят за значително повишаване на имунната система. Цинкът също е основен минерал за тимусната жлеза, важен за имунната функция в човешкото тяло.

прочети още

Корейски червен женшен за еректилна дисфункция при мъжете и менопауза при жените

Много мъже изпитват симптоми на еректилна дисфункция (ЕД) с напредване на възрастта. Известен също като импотентност, ЕД е случайна (или продължителна) неспособност да се постигне или поддържа ерекция. Когато ЕД се появява често, може да се наложи лечение на основен здравен проблем.

прочети още

Ползи от прием на Женшен

Женшенът е растение. Различни сортове корен от женшен се използват като лечения в Азия и Северна Америка от векове. Женшенът е едно от най-популярните билкови лекарства в света.

прочети още

4-те най-добри витамини и добавки за суха кожа

В зависимост от причината за вашата суха кожа, могат да се използват различни методи на лечение, включително медикаментозни мехлеми и овлажняващи средства за повишаване на хидратацията на кожата. Освен това, промените в начина на живот, като например пиене на повече вода и прием на определени добавки, могат да подобрят сухотата на кожата.

прочети още

Как да поддържате кожата си стегната

Наред с бръчките и фините линии, увисналата кожа е проблем, свързан с възрастта за умовете на много хора. Тази загуба на дефиниция може да се случи почти навсякъде по тялото, но най-често срещаните области са лицето, шията, корема и ръцете.

прочети още

8-те най-добри добавки за засилване на имунната ви система

Поддържането на имунната ни система през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Изборът на здравословен начин на живот чрез консумация на питателни храни, достатъчно сън и физически упражнения са най-важните начини за укрепване на имунната ви система. В допълнение, изследванията показват, че допълването с определени витамини, минерали, билки и други вещества може да подобри имунния отговор и потенциално да предпази от болести.

прочети още

Хидролизиран колаген - как помага и на какво въздейства?

Колагенът е протеин, който се намира в организма на всички животни, включително хората. Той представлява съединителна тъкан, като кожа, сухожилия, хрущяли, органи и кости. Когато колагенът се хидролизира, той се разгражда на по-малки, лесни за обработка частици. Тези частици се използват в продукти, предназначени да лекуват всичко - от кожата отвън до болки в ставите отвътре.

прочети още

3-те най-добри добавки против стареене

Стареенето, което може да бъде определено като „свързано с времето влошаване на физиологичните функции, необходими за оцеляване и плодовитост“, е процес, който повечето хора биха искали да забавят. Някои от основните му причини включват натрупани клетъчни увреждания, причинени от реактивни молекули, известни като свободни радикали, и скъсяване на теломерите, които са структурите, разположени в края на хромозомите, които играят важна роля в клетъчното делене.

прочети още

Защо имам увиснала кожа и какво мога да направя за нея?

Влошаването или намаляването на колаген и еластин в дермата са друга причина за увиснала кожа. Въпреки че всеки може да има увиснала кожа, по-вероятно е да се появи при хора с напредване на възрастта. Хората, които са загубили значителни килограми, също са по-податливи. Определени медицински състояния също могат да бъдат причината.

прочети още

Съвети за намаляване на целулита у дома

Целулитът се отнася за текстурни промени в кожата, които се развиват, когато мастните клетки се прокарат през втория слой на кожата, наречен дерма. Целулитът често засяга задните части, бедрата и корема. Повече от 85 процента от жените над 21 години имат целулит, но мъжете рядко го развиват. Целулитът може да се развие независимо от възрастта или теглото, въпреки че става все по-често с увеличаване на възрастта.

прочети още

Топ 6 ползи от приема на колагенови добавки

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат няколко части на тялото, включително сухожилия, връзки, кожа и мускули. Колагенът има много важни функции, включително осигуряване на структура на кожата и укрепване на костите ви.

прочети още

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Д-р Стефани Уилямс: пийте течен колаген

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смели на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан колаген при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално”!

прочети още

Топ 5 ползи от прием на течен колаген! Научи повече сега.

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още