Телешки колаген. Всичко което трябва да знаем!

Телешки колаген. Всичко което трябва да знаем!
3 септември 2019

Какво представлява телешкия колаген?

Телешкия колаген е форма на протеин, която се извлича от телета/крави. Говеждият колаген може да се предлага в различни форми (желатин или пептиди - хидролизиран) и съдържа колаген от тип I и III. Научете повече за това какво е говежди колаген и защо приема на телешки колаген може да осигури значителни ползи за здравето на вашата кожа, стави, черва (храносмилателно здраве) и всъщност на цялото ви тяло.

Структура на телешкия колаген!
 
Телешкият колаген всъщност се състои от два вида колаген: тип I и тип III. Колагенът от тип I представлява 70% от кожата ни и е от ключово значение за попълването на кожата. Този тип колаген може да засили хидратацията и здравината на кожата, да намали бръчките и да помогне за обратни проблеми, свързани с кожата, свързани със стареенето. Докато колагенът от тип I може да се намери в цялото тяло, с изключение на хрущялните тъкани, колаген тип III, другият тип колаген, открит в говеждия колаген, може да бъде открит в стените на нашите артерии и други кухи органи. Можете допълнително да го намерите с колаген от тип I във фибрили, които са просто подразделения на мускулните влакна. Тъй като говеждият колаген има и двата вида колагени, той предлага много ползи за здравето. В крайна сметка, колаген тип I и тип III заедно съставляват повече от 90% от общия колаген в тялото!
   
Самият колаген се състои от три дълги аминокиселинни вериги, всяка от които съдържа над 1000 индивидуални аминокиселини. Тези вериги са усукани, образувайки спирална конформация. Колагенът в цялата му форма е труден за усвояване. Желатиновата форма на говежди колаген е частично разградена чрез процес, наречен частична хидролиза. Тъй като не е напълно разграден, желатинът по-трудно усвоява тялото и може да причини известно задържане на вода и дори издуване.
   
Пептидната форма на колаген (каквато е на колаген SWEDISH NUTRA) е най-препоръчителната форма за консумация. Колагеновите пептиди също могат да бъдат наречени хидролизиран колаген и сме сигурни, че можете да се досетите защо. Аминокиселинните вериги са хидролизирани, което означава, че са били разбити, за да образуват къси вериги. Не се притеснявайте - в процеса не се губят аминокиселини; това са структурните свойства, които са се променили. Всъщност се казва, че скоростта на абсорбция на колагенови пептиди в тялото надминава 90% благодарение на пълната хидролиза. Поради тази причина колагенните пептиди се абсорбират много по-ефективно в организма от не- или частично хидролизирани вериги от аминокиселини.

Колагенът е жизненоважен за кожата ни!
    
И всъщност колагенът е жизненоважен за много други части на нашето тяло. Колагенът е един от най-обилните протеини в нашето тяло. Колагенът се намира в стомашната ни лигавица, костите, ставите, сухожилията, косата и ноктите (само за да назовем няколко). Колагенът е протеин, протеин, който възстановява. Да, това означава, че колагенът е уникален от другите вериги на аминокиселини, намиращи се в нашите тела. Редовните протеини се използват за изграждане на мускулна тъкан, за производството на ензими и други химикали в тялото и служат като градивни елементи на костите, кожата, кръвта и мускулите. Колагенът е специализиран в поправянето на части от нашето тяло, включително на най-големия орган: кожата. Износването и разкъсването не е шега, а колагенът е протеинът, който знае това и се справя с тях.
    
Проблемът с колагена на тялото ни? Когато достигнем двадесетте си години, естественото ни производство на колаген започва да се забавя и продължава да намалява драстично с напредване на възрастта. Всъщност производството на колаген намалява с 23% всяка следваща година. Така че, докато телата ни продължават да използват и се нуждаят от колаген, ние не го попълваме със същата скорост, както когато бяхме по-млади. Това може да се превърне в проблем като колагенът е това, което поддържа нашите зъби, коса, кости, мигли, кожа и стави млади и в оптималната им сила. Един от начините, по които можете да си възвърнете колагена, е чрез допълнителен прием на телешки колаген Swedish Nutra.

Откъде идва телешкия колаген в течна форма?
     
Телешкият колаген идва от крави. Говеждият колаген може да идва от кожата, мускулите, костите или сухожилията на кравите. Западните диети обикновено не включват тези части на кравата и затова особеността на телешкия колаген е, че той използва двупродукта от крави, които обикновено биват изхвърляни като отпадъци. След като добитъкът се добива за месото си, неизползваните части, като кожи, се отнемат за извличане на колагеновия протеин в тях. След това протеинът се хидролизира, за да може да се разгради и следователно по-лесно да се усвои. Това би била пептидната форма.
     
Най-добрият телешки колаген идва от традиционно отглеждани крави. Под традиционно имаме предвид, че кравите се отглеждат в изобилни тревни площи. Често гледаме на кравеферми в Южна Америка, защото страни като Аржентина имат идеалната земя за отглеждане и хранене на кравите без използване на химикали и неестествени тактики за отглеждане на добитък. Те също имат дълга история на отглеждане и пасти добитък. Има обаче говежди колаген, който идва от говеда за фураж. Винаги проверявайте продукта, който сте взели, за да видите откъде идва колагенът ви, като търсите ключови думи като „не-ГМО“, „отглеждани на паша“ или „хранени с трева“. Колагена на Swedish Nutra е произведен от крави отглеждани в Аржентина, не случайно всяка бутилка колаген Swedish Nutra има стикер с надпис non-GMO! Също така винаги обръщайте серизно винамание дали колагена е "pure peptide" така вие ще си гарантирате, че ще усвоите колагеновата напитка, тъй като е скъсена формулата, за да бъде лесна за усвояване от организма!

Хранителна информация за говежди колаген.

Телешкият колаген осигурява 19 аминокиселини, включително 8 незаменими аминокиселини. Говеждият колаген е чудесен източник на глицин и пролин. Глицинът е ключов компонент в създаването на нишки на ДНК и РНК. Изграждането на здрави нишки на ДНК и РНК е необходимо за осигуряване на основата на функционални телесни клетки. Пролин помага за способността на организма да произвежда самостоятелно колаген. Говеждият колаген съдържа също глутамин, полезен за предотвратяване на възпаление на червата, и аргинин, който спомага за подобряване на атлетичните показатели.
Разбира се, не можем да говорим за телешки колаген, без да споделяме някои от неговите невероятни (и подкрепяни от науката) ползи за здравето!

1. Може да спите по-добре!
       
Никой не се радва на неспокойни нощи - той осигурява бавен и спокоен сън. Като най-разпространената аминокиселина в колагена, глицинът е имунонутриент, който насърчава по-дълбок сън, което означава, че помага и за получаване на по-възстановителен сън. Предишни проучвания при хора показват, че субектите, приемали колаген преди сън, са имали по-добро качество на съня и намаляване на умората на следващия ден. Същите резултати са открити и при проучвания върху животни. И така, какво означава всичко това? Телешкият колаген Swedish Nutra може да бъде вашето ново и естествено средство за сън!

2. Кажете здравей на по-щастливи и по-здравословни черва!
 
Основните аминокиселини, намиращи се в колагена, са от полза за вашата стомашно-чревна система. Това включва стомаха, червата и стомашната ви лигавица. Глицинът повишава нивата на стомашната киселина, жизненоважна храносмилателна течност, която се произвежда в стомаха, като по този начин подобрява цялостното храносмилане. По принцип колагенът има лечебно въздействие и върху стомашно-чревния тракт. Благодарение на повишените нива на стомашна киселина, говеждият колаген може да помогне за предотвратяване и успокояване на гастроезофагеална рефлуксна болест, възпалително заболяване на червата, синдром на пропускливи черва и киселини.

   
3. Телешкият колаген може да лекува остеоартрит.
   
По-рано споменахме, че колагенът може да бъде открит в нашите кости и стави, поради което има все повече изследвания, които разкриват, че говеждият колаген може да помогне при лечението на костни и ставни заболявания, едно от тях е остеоартрит. Колагенът, който може да се намери и в хрущяла, може да помогне за намаляване на болката при хора, страдащи от остеоартрит, което означава хора, чийто хрущял се износва и причинява болка, защото е в състояние да укрепи самия физически хрущял.

4. Кожата ви ще ви благодари.
    
Ако не сте забелязали, колагенът е в полза на частите от тялото, които умее да прави и самопроизвежда. Имайки предвид, че представлява 70% от кожата ни, не е изненада, че добавянето на колаген може да допринесе за подобряване на качеството на кожата. Колагенът помага в борбата с признаците на стареене, като помага за намаляване на бръчките, изглаждане на подпухналостта и белезите и спомага за намаляване на целулита за по-мека и младежка кожа. Еластичността на кожата и влагата се подобряват значително. Колагенът е най-добрият приятел на кожата ви.

5. Ще се почувствате по-леки на краката си, преди и след тренировките!
 
Телешкият колаген осигурява чудесен източник на протеин, който може да помогне при тренировки преди или след. Колагените от тип I и III, които съставляват телешкия колаген, ще ви помогнат да почувствате драстично подобрение във възстановяването на мускулите. Колагенът помага за изграждането на мускули и за възстановяване на тъканите. Вашите сухожилия и връзки са добре поддържани, ако консумирате говежди колаген преди или след тренировка - това означава, че ще се възстановите по-бързо, след като физически упражнявате тялото си по някакъв начин. Макар и по темата за упражненията, колагенът помага и да се щадят други протеини, когато кръвната ви захар е ниска. Това означава, че когато имате нужда от енергия за изгаряне и имате ниска кръвна захар, колагенът може да послужи като чудесен заместител, като спести тези важни мускулни тъкани от употреба. Освен това, белтъкът от телешки колаген може да ви помогне да се задържите по-дълго, което е полезно за тези, които искат да отслабнат.

   
Допълнителни ползи за здравето при приен на телешки колаген.

   
Замислете севърху това! Доказано е, че говеждият колаген помага при няколко често срещани външни проблеми, включително сърбящи симптоми поради анален сърбеж и хемороиди. Той може също да помогне за подобряване на акнето, макар че това е полза независимо дали консумирате колагена или директно го прилагате под формата на крем върху проблемните места.

Гаранция за качество

Телешкият колаген е изключителен и полезен приятел на оргазнизма, но все пак трябва да бъдете внимателни и информирани, относно произхода му. Ние от Swedish Nutra можем да гарантираме за следните неща които засягат качеството:

Всички съставки в шведските продукти на Swedish Nutra са произведени по ISO - GMP стандартите, одобрени са от ЕС и идват от най-реномираните, водещи производители в комплект със сертификати за изпитване (COA).

Swedish Nutra отговаря или надвишава всички изисквания на Шведския здравен орган и всички изисквания на ЕС / ЕОБХ.

Поддържаме най-високите стандарти за качество.

Шведската продукция отговаря на всички изисквания за Член 4 (ЕГ) 852/2004. Практика за добра хигиена.

HACCP анализ и програма за мониторинг на критичните контролни точки е интегрирана в производството на Swedish Nutra.

Също така се поема сериозна отговорност за околната среда. Земята се нуждае от грижи и тук, в Swedish Nutra, ние изиграваме своята роля, като произвеждаме с нулева стойност на упадък, тоест няма остатъчен материал, тъй като влагаме 100% натурални съставки в своите продукти!

 

За нас от Swedish Nutra е изключително важно да предоставяме достатъчно информация на вас, нашите клиенти, за да може да направите сами най-добрия и информиран избор.

 

Поздрави,

 

Екипът на Swedish Nutra Bulgaria

Колаген, стареене и менопауза

Менопаузата може да бъде предизвикателство и опитът на всяка жена е различен. Прочетете за съвет от топ трихолог Ева Праудман и дерматолог д-р Не Уин. Менопаузата може да бъде предизвикателство и преживяването на всяка жена е различно.

прочети още

Как да предотвратим бръчките? Какво казва науката?

Кожата на рибата може да е ключът към намаляването на бръчките, показва ново проучване.

прочети още

Колагенови пептиди за коса: ползи и как да се приема

С напредването на възрастта телата ни се променят както физически, така и химически. Косата и кожата, по-специално, са податливи на ранни признаци на стареене, като загуба на фоликули или еластичност, които често се причиняват или влошават от промените в ДНК и химията на тялото. Много лечения против стареене се стремят да забавят или обърнат стареенето чрез добавяне на определени протеини или аминокиселини, които придават на косата и кожата младежки блясък. Един такъв протеин? Колагенови пептиди!

прочети още

Марката хранителни добавки, формулирана от диетолози и учени за по-добра коса, кожа и нокти

Когато става въпрос за кожата ви, това, което приемате вътре в тялото си, се брои точно толкова, колкото продуктите, които използвате отвън. И докато балансираната диета може да поддържа здрава коса, кожа и нокти, има моменти, когато дори най-добрите процедури за красота се нуждаят от малко допълнителна подкрепа. Swedish Nutra, марката премиум продукти произведена в Швеция предлага набор от добавки, направени със сурови, висококачествени съставки, подкрепени от науката.

прочети още

Ползите от приема на колаген и защо толкова нашумя употребата му

Има две основни причини, поради които приема на колаген може да бъде полезно. На първо място, тялото става по-малко ефективно в производството на колаген с напредване на възрастта. Смята се, че естественото производство на колаген в тялото намалява с напредването на възрастта и може да започне още в млада възраст, около 25-годишна възраст.

прочети още

Експертите по красотата в Америка препоръчват приема на колаген всеки ден – ето защо

Oт специалисти по грижа за кожата до знаменитости, всички говорят за приема на колаген като един от най-ефективните методи за подобряване на хидратацията на кожата, премахване на фините линии и връщане на този важен блясък.

прочети още

3 ползи от всекидневен прием на колаген за вашата кожа

Ежедневната добавка с колаген може да направи много страхотни неща за тялото ви и кожата не е изключение. Това е основната причина добавките като нашите да са толкова популярни.

прочети още

Хидратацията е жизненоважна: Пийте повече вода и… Консумирайте хиалуронова киселина!

За да подпомогне вашата рутинна хидратация, хиалуроновата киселина е вашият нов най-добър приятел. Но критичната течност с хиалуронова киселина, която тялото ви произвежда, има кратък живот в тялото. За приблизително 3 до 5 дни тялото ви заменя ефективно цялата си HA. И способността ви да го регенерирате намалява с възрастта и лошата хидратация, наред с други фактори.

прочети още

Рибен колаген: тайната за по-гладка кожа

Някой казвал ли ви е, че кожата ви е гладка като риба? Малко вероятно, но ако се замислите, рибената кожа със сигурност е гладка и има причина за това. Това е така, защото там има висока концентрация на колаген тип I.

прочети още

5 ключови предимства от приема на рибен колаген

Ако сте в крак с тенденциите за красота и грижа за кожата, има вероятност да сте чували за морски или рибен колаген. Какви са някои ползи за здравето от приема на морски колаген? Прочетете, за да видите какво казва науката.

прочети още

Какво е колаген тип II? Отговори на всички въпроси.

Хидролизираният колаген тип II е безопасно и ефективно решение за здравето на ставите. Но какво точно е колаген тип II? От къде се извлича? И как може да се използва за поддържане на доброто здраве на ставите? Прочетете повече, за да разберете.

прочети още

Плащайте отложено до 15 дни без оскъпяване с NewPay

Вече можете да ползвате още един метод за плащане, когато пазарувате от нас, а именно NewPay – Вземи сега, плати по-късно.

прочети още

Защо приема на колаген е почти задължителен след 25 годишна възраст

Въпреки че е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, много хора не са наясно с ползите от колагена. Може да се намери в костите, мускулите, сухожилията, кожата, храносмилателната ни система и кръвоносните ни съдове. Придава еластичност на кожата и подхранва ставите ни за да са здрави. Представете си колагена като "лепилото", което държи телата ви заедно.

прочети още

Всичко което трябва да знаете за веган колаген

Вероятно вече сте чули шума около колагеновите добавки и как подобрява кожата ви. Но дали еуфорията наистина ли е толкова обещаваща? В крайна сметка изследванията сочат предимствата, на добавките с колаген - и за много хора, които се грижат за красотата си, колагенът имаше недостатък, че не е веган. Ето сега вече колаген може да се намери под формата на амино киселини без съдържание на животински продукти. Това е така, защото колагенът, протеин, който се намира най-вече в косата, кожата, ноктите, костите и връзките, идва предимно от животински източници, като говеждо или риба. Но науката е открила начин да се направи веган колаген. Тук сме, за да отговорим как точно работи това и как се конкурира.

прочети още

Всичко, което искате да знаете за синдрома на раздразненото черво

индрома на раздразненото черво е известен също като спастично дебело черво, раздразнено дебело черво, лигавичен колит и спастичен колит. Това е отделно състояние от възпалително заболяване на червата и не е свързано с други заболявания на червата. IBS (синдрома на раздразненото черво) е група чревни симптоми, които обикновено се проявяват заедно. Симптомите варират по тежест и продължителност от човек на човек. Те обаче продължават поне три месеца в продължение на поне три дни на месец.

прочети още

Ползите от приема на Bifidobacterium lactis HN019

- Подобрява и намаля времето за преминаване през червата - Намаля много функционални стомашно - чревни симптоми и проблеми - Засилва клетъчния имунен отговор - Този щам може да се намери в Пробиотик на Swedish Nutra

прочети още

Как витамин С, витамин Д3 и цинкът засилват имунната система

Изследванията показват, че дневните дози витамин С, витамин D-3 и цинк допринасят за значително повишаване на имунната система. Цинкът също е основен минерал за тимусната жлеза, важен за имунната функция в човешкото тяло.

прочети още

Корейски червен женшен за еректилна дисфункция при мъжете и менопауза при жените

Много мъже изпитват симптоми на еректилна дисфункция (ЕД) с напредване на възрастта. Известен също като импотентност, ЕД е случайна (или продължителна) неспособност да се постигне или поддържа ерекция. Когато ЕД се появява често, може да се наложи лечение на основен здравен проблем.

прочети още

Ползи от прием на Женшен

Женшенът е растение. Различни сортове корен от женшен се използват като лечения в Азия и Северна Америка от векове. Женшенът е едно от най-популярните билкови лекарства в света.

прочети още

4-те най-добри витамини и добавки за суха кожа

В зависимост от причината за вашата суха кожа, могат да се използват различни методи на лечение, включително медикаментозни мехлеми и овлажняващи средства за повишаване на хидратацията на кожата. Освен това, промените в начина на живот, като например пиене на повече вода и прием на определени добавки, могат да подобрят сухотата на кожата.

прочети още

Как да поддържате кожата си стегната

Наред с бръчките и фините линии, увисналата кожа е проблем, свързан с възрастта за умовете на много хора. Тази загуба на дефиниция може да се случи почти навсякъде по тялото, но най-често срещаните области са лицето, шията, корема и ръцете.

прочети още

8-те най-добри добавки за засилване на имунната ви система

Поддържането на имунната ни система през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Изборът на здравословен начин на живот чрез консумация на питателни храни, достатъчно сън и физически упражнения са най-важните начини за укрепване на имунната ви система. В допълнение, изследванията показват, че допълването с определени витамини, минерали, билки и други вещества може да подобри имунния отговор и потенциално да предпази от болести.

прочети още

Хидролизиран колаген - как помага и на какво въздейства?

Колагенът е протеин, който се намира в организма на всички животни, включително хората. Той представлява съединителна тъкан, като кожа, сухожилия, хрущяли, органи и кости. Когато колагенът се хидролизира, той се разгражда на по-малки, лесни за обработка частици. Тези частици се използват в продукти, предназначени да лекуват всичко - от кожата отвън до болки в ставите отвътре.

прочети още

3-те най-добри добавки против стареене

Стареенето, което може да бъде определено като „свързано с времето влошаване на физиологичните функции, необходими за оцеляване и плодовитост“, е процес, който повечето хора биха искали да забавят. Някои от основните му причини включват натрупани клетъчни увреждания, причинени от реактивни молекули, известни като свободни радикали, и скъсяване на теломерите, които са структурите, разположени в края на хромозомите, които играят важна роля в клетъчното делене.

прочети още

Защо имам увиснала кожа и какво мога да направя за нея?

Влошаването или намаляването на колаген и еластин в дермата са друга причина за увиснала кожа. Въпреки че всеки може да има увиснала кожа, по-вероятно е да се появи при хора с напредване на възрастта. Хората, които са загубили значителни килограми, също са по-податливи. Определени медицински състояния също могат да бъдат причината.

прочети още

Съвети за намаляване на целулита у дома

Целулитът се отнася за текстурни промени в кожата, които се развиват, когато мастните клетки се прокарат през втория слой на кожата, наречен дерма. Целулитът често засяга задните части, бедрата и корема. Повече от 85 процента от жените над 21 години имат целулит, но мъжете рядко го развиват. Целулитът може да се развие независимо от възрастта или теглото, въпреки че става все по-често с увеличаване на възрастта.

прочети още

Топ 6 ползи от приема на колагенови добавки

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат няколко части на тялото, включително сухожилия, връзки, кожа и мускули. Колагенът има много важни функции, включително осигуряване на структура на кожата и укрепване на костите ви.

прочети още

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Д-р Стефани Уилямс: пийте течен колаген

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смели на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан колаген при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално”!

прочети още

Топ 5 ползи от прием на течен колаген! Научи повече сега.

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още