Телешки колаген. Всичко което трябва да знаем!

Телешки колаген. Всичко което трябва да знаем!
3 септември 2019

Какво представлява телешкия колаген?

Телешкия колаген е форма на протеин, която се извлича от телета/крави. Говеждият колаген може да се предлага в различни форми (желатин или пептиди - хидролизиран) и съдържа колаген от тип I и III. Научете повече за това какво е говежди колаген и защо приема на телешки колаген може да осигури значителни ползи за здравето на вашата кожа, стави, черва (храносмилателно здраве) и всъщност на цялото ви тяло.

Структура на телешкия колаген!
 
Телешкият колаген всъщност се състои от два вида колаген: тип I и тип III. Колагенът от тип I представлява 70% от кожата ни и е от ключово значение за попълването на кожата. Този тип колаген може да засили хидратацията и здравината на кожата, да намали бръчките и да помогне за обратни проблеми, свързани с кожата, свързани със стареенето. Докато колагенът от тип I може да се намери в цялото тяло, с изключение на хрущялните тъкани, колаген тип III, другият тип колаген, открит в говеждия колаген, може да бъде открит в стените на нашите артерии и други кухи органи. Можете допълнително да го намерите с колаген от тип I във фибрили, които са просто подразделения на мускулните влакна. Тъй като говеждият колаген има и двата вида колагени, той предлага много ползи за здравето. В крайна сметка, колаген тип I и тип III заедно съставляват повече от 90% от общия колаген в тялото!
   
Самият колаген се състои от три дълги аминокиселинни вериги, всяка от които съдържа над 1000 индивидуални аминокиселини. Тези вериги са усукани, образувайки спирална конформация. Колагенът в цялата му форма е труден за усвояване. Желатиновата форма на говежди колаген е частично разградена чрез процес, наречен частична хидролиза. Тъй като не е напълно разграден, желатинът по-трудно усвоява тялото и може да причини известно задържане на вода и дори издуване.
   
Пептидната форма на колаген (каквато е на колаген SWEDISH NUTRA) е най-препоръчителната форма за консумация. Колагеновите пептиди също могат да бъдат наречени хидролизиран колаген и сме сигурни, че можете да се досетите защо. Аминокиселинните вериги са хидролизирани, което означава, че са били разбити, за да образуват къси вериги. Не се притеснявайте - в процеса не се губят аминокиселини; това са структурните свойства, които са се променили. Всъщност се казва, че скоростта на абсорбция на колагенови пептиди в тялото надминава 90% благодарение на пълната хидролиза. Поради тази причина колагенните пептиди се абсорбират много по-ефективно в организма от не- или частично хидролизирани вериги от аминокиселини.

Колагенът е жизненоважен за кожата ни!
    
И всъщност колагенът е жизненоважен за много други части на нашето тяло. Колагенът е един от най-обилните протеини в нашето тяло. Колагенът се намира в стомашната ни лигавица, костите, ставите, сухожилията, косата и ноктите (само за да назовем няколко). Колагенът е протеин, протеин, който възстановява. Да, това означава, че колагенът е уникален от другите вериги на аминокиселини, намиращи се в нашите тела. Редовните протеини се използват за изграждане на мускулна тъкан, за производството на ензими и други химикали в тялото и служат като градивни елементи на костите, кожата, кръвта и мускулите. Колагенът е специализиран в поправянето на части от нашето тяло, включително на най-големия орган: кожата. Износването и разкъсването не е шега, а колагенът е протеинът, който знае това и се справя с тях.
    
Проблемът с колагена на тялото ни? Когато достигнем двадесетте си години, естественото ни производство на колаген започва да се забавя и продължава да намалява драстично с напредване на възрастта. Всъщност производството на колаген намалява с 23% всяка следваща година. Така че, докато телата ни продължават да използват и се нуждаят от колаген, ние не го попълваме със същата скорост, както когато бяхме по-млади. Това може да се превърне в проблем като колагенът е това, което поддържа нашите зъби, коса, кости, мигли, кожа и стави млади и в оптималната им сила. Един от начините, по които можете да си възвърнете колагена, е чрез допълнителен прием на телешки колаген Swedish Nutra.

Откъде идва телешкия колаген в течна форма?
     
Телешкият колаген идва от крави. Говеждият колаген може да идва от кожата, мускулите, костите или сухожилията на кравите. Западните диети обикновено не включват тези части на кравата и затова особеността на телешкия колаген е, че той използва двупродукта от крави, които обикновено биват изхвърляни като отпадъци. След като добитъкът се добива за месото си, неизползваните части, като кожи, се отнемат за извличане на колагеновия протеин в тях. След това протеинът се хидролизира, за да може да се разгради и следователно по-лесно да се усвои. Това би била пептидната форма.
     
Най-добрият телешки колаген идва от традиционно отглеждани крави. Под традиционно имаме предвид, че кравите се отглеждат в изобилни тревни площи. Често гледаме на кравеферми в Южна Америка, защото страни като Аржентина имат идеалната земя за отглеждане и хранене на кравите без използване на химикали и неестествени тактики за отглеждане на добитък. Те също имат дълга история на отглеждане и пасти добитък. Има обаче говежди колаген, който идва от говеда за фураж. Винаги проверявайте продукта, който сте взели, за да видите откъде идва колагенът ви, като търсите ключови думи като „не-ГМО“, „отглеждани на паша“ или „хранени с трева“. Колагена на Swedish Nutra е произведен от крави отглеждани в Аржентина, не случайно всяка бутилка колаген Swedish Nutra има стикер с надпис non-GMO! Също така винаги обръщайте серизно винамание дали колагена е "pure peptide" така вие ще си гарантирате, че ще усвоите колагеновата напитка, тъй като е скъсена формулата, за да бъде лесна за усвояване от организма!

Хранителна информация за говежди колаген.

Телешкият колаген осигурява 19 аминокиселини, включително 8 незаменими аминокиселини. Говеждият колаген е чудесен източник на глицин и пролин. Глицинът е ключов компонент в създаването на нишки на ДНК и РНК. Изграждането на здрави нишки на ДНК и РНК е необходимо за осигуряване на основата на функционални телесни клетки. Пролин помага за способността на организма да произвежда самостоятелно колаген. Говеждият колаген съдържа също глутамин, полезен за предотвратяване на възпаление на червата, и аргинин, който спомага за подобряване на атлетичните показатели.
Разбира се, не можем да говорим за телешки колаген, без да споделяме някои от неговите невероятни (и подкрепяни от науката) ползи за здравето!

1. Може да спите по-добре!
       
Никой не се радва на неспокойни нощи - той осигурява бавен и спокоен сън. Като най-разпространената аминокиселина в колагена, глицинът е имунонутриент, който насърчава по-дълбок сън, което означава, че помага и за получаване на по-възстановителен сън. Предишни проучвания при хора показват, че субектите, приемали колаген преди сън, са имали по-добро качество на съня и намаляване на умората на следващия ден. Същите резултати са открити и при проучвания върху животни. И така, какво означава всичко това? Телешкият колаген Swedish Nutra може да бъде вашето ново и естествено средство за сън!

2. Кажете здравей на по-щастливи и по-здравословни черва!
 
Основните аминокиселини, намиращи се в колагена, са от полза за вашата стомашно-чревна система. Това включва стомаха, червата и стомашната ви лигавица. Глицинът повишава нивата на стомашната киселина, жизненоважна храносмилателна течност, която се произвежда в стомаха, като по този начин подобрява цялостното храносмилане. По принцип колагенът има лечебно въздействие и върху стомашно-чревния тракт. Благодарение на повишените нива на стомашна киселина, говеждият колаген може да помогне за предотвратяване и успокояване на гастроезофагеална рефлуксна болест, възпалително заболяване на червата, синдром на пропускливи черва и киселини.

   
3. Телешкият колаген може да лекува остеоартрит.
   
По-рано споменахме, че колагенът може да бъде открит в нашите кости и стави, поради което има все повече изследвания, които разкриват, че говеждият колаген може да помогне при лечението на костни и ставни заболявания, едно от тях е остеоартрит. Колагенът, който може да се намери и в хрущяла, може да помогне за намаляване на болката при хора, страдащи от остеоартрит, което означава хора, чийто хрущял се износва и причинява болка, защото е в състояние да укрепи самия физически хрущял.

4. Кожата ви ще ви благодари.
    
Ако не сте забелязали, колагенът е в полза на частите от тялото, които умее да прави и самопроизвежда. Имайки предвид, че представлява 70% от кожата ни, не е изненада, че добавянето на колаген може да допринесе за подобряване на качеството на кожата. Колагенът помага в борбата с признаците на стареене, като помага за намаляване на бръчките, изглаждане на подпухналостта и белезите и спомага за намаляване на целулита за по-мека и младежка кожа. Еластичността на кожата и влагата се подобряват значително. Колагенът е най-добрият приятел на кожата ви.

5. Ще се почувствате по-леки на краката си, преди и след тренировките!
 
Телешкият колаген осигурява чудесен източник на протеин, който може да помогне при тренировки преди или след. Колагените от тип I и III, които съставляват телешкия колаген, ще ви помогнат да почувствате драстично подобрение във възстановяването на мускулите. Колагенът помага за изграждането на мускули и за възстановяване на тъканите. Вашите сухожилия и връзки са добре поддържани, ако консумирате говежди колаген преди или след тренировка - това означава, че ще се възстановите по-бързо, след като физически упражнявате тялото си по някакъв начин. Макар и по темата за упражненията, колагенът помага и да се щадят други протеини, когато кръвната ви захар е ниска. Това означава, че когато имате нужда от енергия за изгаряне и имате ниска кръвна захар, колагенът може да послужи като чудесен заместител, като спести тези важни мускулни тъкани от употреба. Освен това, белтъкът от телешки колаген може да ви помогне да се задържите по-дълго, което е полезно за тези, които искат да отслабнат.

   
Допълнителни ползи за здравето при приен на телешки колаген.

   
Замислете севърху това! Доказано е, че говеждият колаген помага при няколко често срещани външни проблеми, включително сърбящи симптоми поради анален сърбеж и хемороиди. Той може също да помогне за подобряване на акнето, макар че това е полза независимо дали консумирате колагена или директно го прилагате под формата на крем върху проблемните места.

Гаранция за качество

Телешкият колаген е изключителен и полезен приятел на оргазнизма, но все пак трябва да бъдете внимателни и информирани, относно произхода му. Ние от Swedish Nutra можем да гарантираме за следните неща които засягат качеството:

Всички съставки в шведските продукти на Swedish Nutra са произведени по ISO - GMP стандартите, одобрени са от ЕС и идват от най-реномираните, водещи производители в комплект със сертификати за изпитване (COA).

Swedish Nutra отговаря или надвишава всички изисквания на Шведския здравен орган и всички изисквания на ЕС / ЕОБХ.

Поддържаме най-високите стандарти за качество.

Шведската продукция отговаря на всички изисквания за Член 4 (ЕГ) 852/2004. Практика за добра хигиена.

HACCP анализ и програма за мониторинг на критичните контролни точки е интегрирана в производството на Swedish Nutra.

Също така се поема сериозна отговорност за околната среда. Земята се нуждае от грижи и тук, в Swedish Nutra, ние изиграваме своята роля, като произвеждаме с нулева стойност на упадък, тоест няма остатъчен материал, тъй като влагаме 100% натурални съставки в своите продукти!

 

За нас от Swedish Nutra е изключително важно да предоставяме достатъчно информация на вас, нашите клиенти, за да може да направите сами най-добрия и информиран избор.

 

Поздрави,

 

Екипът на Swedish Nutra Bulgaria

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra подпомага вашият Beauty Sleep

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra, разработена от учени в Швеция, предоставя ефективна система за доставяне на био наличен колаген.

прочети още

Чувствам се невероятно! Пия Колаген всяка вечер и резултатите са великолепни!

Колагена на Swedish Nutra e формулиран от учени във Швеция, разработена е ефективна система за доставяне на бионаличен колаген. Този факт ми вдъхна доверие да изпробвам Шведският Колаген. В допълнение към колагенните пептиди, добавката съдържа витамини и минерали както и Хиалуронова Киселина!

прочети още

Ръководство за колаген: Отговор на всички въпроси

Може да бъде объркващо да дешифрираме какъв е колагена, когато има толкова много различни термини, които да го описват: колагенни пептиди, хидролизиран колаген, желатинов колаген, колаген тип I, тип II, тип III-- списъка продължава. И тогава има всички различни видове: телешки, рибен? Какво ще кажете за хапчета, течност или прах?

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Ако желаете да изглеждате по-млади - приемайте по 25мл Колаген на ден

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смили на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан продукт при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално!”

прочети още

Как Колагенът може да стимулира кожата, мускулите и червата

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още