Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим
22 февруари 2019

Новото тайно оръжие за красота което всеки коментира в момента е "колаген". В Холивуд винаги е имало натиск за младост, но днес знаменитостите съчетават обичайните местни лекарства и инвазивни процедури и лечения с колагенови напитки.

Ако се потопим в историята на колагеновите напитки, се оказва, че този фонтан на младостта е бил популярен в Япония в продължение на 10 години и едва наскоро те са започнали да генерират истински шум сред жените на Запад, където знаменитости, както и богатите и известни са започнали да приемат колагенови пептиди.

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашиян се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.


Защо тогава все повече и повече знаменитости и жени, които искат да върнат времето, пият течен колаген и дори да се кълнат в него?

Първо, кожата ви се нуждае от колаген и ето защо:

Повечето хора не знаят, че колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той е основен структурен протеин, съставляващ около 75% от нашата кожа. Кожата, която има здрави нива на колаген, изглежда гладка, дебела, твърда и млада. Колагенът придава на кожата си сила и младежки вид, така че е от решаващо значение да се предпазва и насърчава растежа на колагена.

След около 25 годишна възраст, за съжаление, производството на колаген се забавя драстично и всяка година започвате да губите около 1-2% от естествения колаген в тялото ви.
Това разпадване и постепенна загуба на колаген причинява по-тънка кожа и води до образуването на фини линии, бръчки и най-лошото, увиснала кожа!

 

Колагенови пептиди - новата технология

 

Молекулата на колагена е най-голямата молекула в човешкото тяло и е по-силна от теглото на стоманата и често се нарича „супермолекула“. В своето естествено състояние, свръхмолекулата на колагена е просто твърде голяма, за да проникне в повърхността на кожата, когато се прилага локално, или твърде силна, за да се разруши и абсорбира в кръвния поток при поглъщане.

Това се отнася и за белтъка от колаген, произведен от „богатите на колаген“ храни, които консумираме - молекулата е твърде голяма и твърде силна, за да може тялото ни да я абсорбира ефективно.

За щастие този проблем е решен благодарение на процес, наречен "хидролиза". Технологията за хидролиза е изобретен и патентован от японците. Казано с прости думи, тя използва пара с високо налягане за разграждане на колагеновата молекула (оригинален размер - 300 000 далтона) в малки колагенни фрагменти, наречени "пептиди" (среден размер - 5 000 далтона), които са достатъчно малки, за да се абсорбират ефективно, когато се прилагат локално или погълнати. Този пробив позволява разработването на различни продукти от колаген, включително високоефективни колагенни напитки, заредени с мощна концентрация на хидролизирани колагенови пептиди с ниско молекулно тегло, които могат лесно да се усвоят, абсорбират и разпределят в цялото тяло.

Подобно на локалните продукти на колаген, докато традиционните колагенови серуми проникват само в горния слой на кожата, хидролизираният колаген се усвоява по-лесно от тялото и по този начин може да повиши колагена в по-дълбоките слоеве на кожата.

 

Препоръчваме всекидневен прием от 10,000мг колаген на Swedish Nutra за период от поне 12 седмици! 

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra подпомага вашият Beauty Sleep

Най-търсената напитка с колаген Swedish Nutra, разработена от учени в Швеция, предоставя ефективна система за доставяне на био наличен колаген.

прочети още

Чувствам се невероятно! Пия Колаген всяка вечер и резултатите са великолепни!

Колагена на Swedish Nutra e формулиран от учени във Швеция, разработена е ефективна система за доставяне на бионаличен колаген. Този факт ми вдъхна доверие да изпробвам Шведският Колаген. В допълнение към колагенните пептиди, добавката съдържа витамини и минерали както и Хиалуронова Киселина!

прочети още

Ръководство за колаген: Отговор на всички въпроси

Може да бъде объркващо да дешифрираме какъв е колагена, когато има толкова много различни термини, които да го описват: колагенни пептиди, хидролизиран колаген, желатинов колаген, колаген тип I, тип II, тип III-- списъка продължава. И тогава има всички различни видове: телешки, рибен? Какво ще кажете за хапчета, течност или прах?

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Ако желаете да изглеждате по-млади - приемайте по 25мл Колаген на ден

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смили на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан продукт при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално!”

прочети още

Как Колагенът може да стимулира кожата, мускулите и червата

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още