Ползите от приема на Bifidobacterium lactis HN019

Ползите от приема на Bifidobacterium lactis HN019
17 септември 2021

Bifidobacterium lactis HN019 и стомашно - чревни проблеми


Лошото чревно здраве може да се прояви като редица стомашно - чревни симптоми (GI), включително запек, диария, подуване на корема и коремни болки. Това понякога може да се прояви като синдром на раздразнените черва (IBS). Много лекарства без рецепта предлагат краткосрочно облекчение, но често не стигат до основната причина. Пробиотиците са изследвани за IBS и общи симптоми на GI. Доказано е, че B. lactis HN019 облекчава проблемите с стомашно - чревния тракт и подпомага чревната подвижност.

 

Науката показва:


RCT оценява ефектите на B. lactis HN019 върху времето за преминаване през цялото черво (WGTT) и честотата на стомашно -чревните симптоми при 88 възрастни. Участниците бяха разделени на три групи: първата група получи висока доза (17,2 милиарда CFU), втората група по -ниска доза (1,8 милиарда CFU) и третата група плацебо. Всяка група приема съответната добавка за 14 дни. Подобрения в стомашно - чревните симптоми са наблюдавани и в двете пробиотични групи. Изглежда, че по -високата доза предлага най - забележимото въздействие с подобряване на 8/9 от стомашно - чревните симптоми, въпреки че дори по - ниската доза пробиотик изглежда води до значително подобряване на симптомите като 7 от 9 са предотвратени. Само 2/9 симптома се подобриха в плацебо групата. Тези впечатляващи резултати показват, че щамът B. lactis HN019 е значителен за подобряване на цялостното здраве на червата и може да бъде от полза за хора с IBS или широк спектър от проблеми с стомашно - чревния тракт.

Пробиотичният щам Bifidobacterium lactis HN019 е изследван за синдрома на раздразненото черво и по - конкретно за подобряване на чревния транзитен период. Този щам може да помогне с бавната чревна подвижност, често свързана със сундрома на раздразненото черво.

Подобряването на чревния микробен състав може не само да подобри здравето на червата, но това може да има системни ефекти, включително нашето психическо здраве, кожата, метаболизма и много други. Доказано е, че B. lactis HN019 предизвиква благоприятен модулиращ ефект върху чревната микробиота.

 

 

Bifidobacterium lactis HN019 и метаболитни нарушения


Метаболитните разстройства са нарастващ проблем при много хора в днешно време. Те могат да се проявят като множество различни здравословни състояния, включително затлъстяване, диабет и дисфункция на щитовидната жлеза. Симптомите обикновено са голямата обиколка на талията, повишена кръвна захар/кръвно налягане/холестерол, повишена жажда и уриниране, умора и замъглено зрение. Счита се, че индивидите имат метаболитен синдром (MetS), когато проявяват поне три от класическите симптоми и има повишен риск от сърдечно - съдови проблеми при засегнатите индивиди. Пробиотиците са една от естествените интервенции, които се изучават, за да се оцени техният потенциал да поддържат такива състояния.


Проведено е рандомизирано контролирано проучване за оценка на ефектите на B. lactis HN019 при 51 участници с MetS. Участниците бяха разделени на две групи: на едната група бяха дадени 80 ml ферментирало мляко 27,2 милиарда CFU на B. lactis HN019 за 45 дни, другата група не получи намеса и беше използвана като контрола. Тези в пробиотичната група показват значително намаляване на индекса на телесна маса, общия холестерол и липопротеините с ниска плътност (LDL-C) в сравнение с изходните и контролните групи. B. lactis HN019 също показва намаляване на провъзпалителните цитокини; TNFa и IL-6. Тези резултати показват потенциал за B. lactis HN019 да подпомогне тези пациенти с риск от метаболитен синдром.

 

 

Бифидобактериите могат да помогнат за предотвратяване на някои заболявания


Много заболявания са свързани с нисък брой бифидобактерии в червата. Например, проучванията показват, че хората с цьолиакия (заболяване на автоимунната система), затлъстяване, диабет, алергична астма и дерматит изглежда имат по - ниски нива на бифидобактерии в червата си в сравнение със здравите хора. Поради тази причина редица проучвания са изследвали дали приемането на бифидобактерии под формата на пробиотични добавки може да увеличи изобилието им в червата и да подобри симптомите на заболяването. Някои видове могат да помогнат за подобряване на симптомите на синдрома на раздразнените черва (синдрома на раздразненото черво), включително подуване на корема, спазми и коремна болка.

Голямо проучване на 362 души установи, че приемането на пробиотик Bifidobacteria в продължение на четири седмици значително подобрява симптомите на синдрома на раздразненото черво. Други проучвания показват, че същият пробиотик Bifidobacteria намалява възпалението при хора с възпалително заболяване на червата, улцерозен колит, синдром на хронична умора и псориазис. Този решаващ щам бактерии може да помогне за подобряване и на други маркери за здраве. Едно проучване установи, че приемането на пробиотик Bifidobacteria в продължение на 45 дни намалява индекса на телесна маса и холестерола в кръвта при хора с метаболитен синдром. Изследванията са открили подобни положителни ефекти за понижаване на холестерола. Интересното е, че пробиотиците от бифидобактерии могат дори да помогнат за здравето на мозъка. Две проучвания показват, че в комбинация с други пробиотици, бифидобактериите намаляват психологически стрес и негативни мисли, свързани с лошо настроение при здрави хора. Освен това едно скорошно проучване е първото, което показва, че пробиотиците могат да бъдат от полза за хората с депресия.


Едно проучване изследва ефектите на пробиотик от бифидобактерии при 44 души със синдрома на раздразненото черво и лека до умерена депресия. Тези, които са приемали пробиотик, са имали значително по - ниски резултати от депресията от тези, които са приемали плацебо.


Редица заболявания са свързани с намалени нива на бифидобактерии в червата. Добавката Probiotics с активна съставка Bifidobacterium lactis на Swedish Nutra може да помогне за лечение на синдром на раздразненото черво, висок холестерол и дори психични разстройства.

Всичко, което искате да знаете за синдрома на раздразненото черво

индрома на раздразненото черво е известен също като спастично дебело черво, раздразнено дебело черво, лигавичен колит и спастичен колит. Това е отделно състояние от възпалително заболяване на червата и не е свързано с други заболявания на червата. IBS (синдрома на раздразненото черво) е група чревни симптоми, които обикновено се проявяват заедно. Симптомите варират по тежест и продължителност от човек на човек. Те обаче продължават поне три месеца в продължение на поне три дни на месец.

прочети още

Как витамин С, витамин Д3 и цинкът засилват имунната система

Изследванията показват, че дневните дози витамин С, витамин D-3 и цинк допринасят за значително повишаване на имунната система. Цинкът също е основен минерал за тимусната жлеза, важен за имунната функция в човешкото тяло.

прочети още

Корейски червен женшен за еректилна дисфункция при мъжете и менопауза при жените

Много мъже изпитват симптоми на еректилна дисфункция (ЕД) с напредване на възрастта. Известен също като импотентност, ЕД е случайна (или продължителна) неспособност да се постигне или поддържа ерекция. Когато ЕД се появява често, може да се наложи лечение на основен здравен проблем.

прочети още

Ползи от прием на Женшен

Женшенът е растение. Различни сортове корен от женшен се използват като лечения в Азия и Северна Америка от векове. Женшенът е едно от най-популярните билкови лекарства в света.

прочети още

4-те най-добри витамини и добавки за суха кожа

В зависимост от причината за вашата суха кожа, могат да се използват различни методи на лечение, включително медикаментозни мехлеми и овлажняващи средства за повишаване на хидратацията на кожата. Освен това, промените в начина на живот, като например пиене на повече вода и прием на определени добавки, могат да подобрят сухотата на кожата.

прочети още

Как да поддържате кожата си стегната

Наред с бръчките и фините линии, увисналата кожа е проблем, свързан с възрастта за умовете на много хора. Тази загуба на дефиниция може да се случи почти навсякъде по тялото, но най-често срещаните области са лицето, шията, корема и ръцете.

прочети още

8-те най-добри добавки за засилване на имунната ви система

Поддържането на имунната ни система през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Изборът на здравословен начин на живот чрез консумация на питателни храни, достатъчно сън и физически упражнения са най-важните начини за укрепване на имунната ви система. В допълнение, изследванията показват, че допълването с определени витамини, минерали, билки и други вещества може да подобри имунния отговор и потенциално да предпази от болести.

прочети още

Хидролизиран колаген - как помага и на какво въздейства?

Колагенът е протеин, който се намира в организма на всички животни, включително хората. Той представлява съединителна тъкан, като кожа, сухожилия, хрущяли, органи и кости. Когато колагенът се хидролизира, той се разгражда на по-малки, лесни за обработка частици. Тези частици се използват в продукти, предназначени да лекуват всичко - от кожата отвън до болки в ставите отвътре.

прочети още

3-те най-добри добавки против стареене

Стареенето, което може да бъде определено като „свързано с времето влошаване на физиологичните функции, необходими за оцеляване и плодовитост“, е процес, който повечето хора биха искали да забавят. Някои от основните му причини включват натрупани клетъчни увреждания, причинени от реактивни молекули, известни като свободни радикали, и скъсяване на теломерите, които са структурите, разположени в края на хромозомите, които играят важна роля в клетъчното делене.

прочети още

Защо имам увиснала кожа и какво мога да направя за нея?

Влошаването или намаляването на колаген и еластин в дермата са друга причина за увиснала кожа. Въпреки че всеки може да има увиснала кожа, по-вероятно е да се появи при хора с напредване на възрастта. Хората, които са загубили значителни килограми, също са по-податливи. Определени медицински състояния също могат да бъдат причината.

прочети още

Съвети за намаляване на целулита у дома

Целулитът се отнася за текстурни промени в кожата, които се развиват, когато мастните клетки се прокарат през втория слой на кожата, наречен дерма. Целулитът често засяга задните части, бедрата и корема. Повече от 85 процента от жените над 21 години имат целулит, но мъжете рядко го развиват. Целулитът може да се развие независимо от възрастта или теглото, въпреки че става все по-често с увеличаване на възрастта.

прочети още

Топ 6 ползи от приема на колагенови добавки

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат няколко части на тялото, включително сухожилия, връзки, кожа и мускули. Колагенът има много важни функции, включително осигуряване на структура на кожата и укрепване на костите ви.

прочети още

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Д-р Стефани Уилямс: пийте течен колаген

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смели на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан колаген при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално”!

прочети още

Топ 5 ползи от прием на течен колаген! Научи повече сега.

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още