Ръководство за колаген: Отговор на всички въпроси

 Ръководство за колаген: Отговор на всички въпроси
6 март 2019

Може да бъде объркващо да дешифрираме какъв колаген да приемаме, когато има толкова много различни термини, които да го описват: колагенни пептиди, хидролизиран колаген, желатинов колаген, колаген на прах, течен колаген. После започваме да четем, разбираме, че има различни видове колаген тип 1, тип 2, тип 3, така можем да броим до утре! И накрая когато мислим, че сме разбрали повече за колагена, идват всички различни видове произход на колагенът: телешки, рибен, морски, пилешки, говежди и т.н. Но това не е краят (тук се смеем с екипа ни). Какво ще кажете за формите в които се предлага колагена? Хапчета, течност, на прах и капсули? В редовете по-долу, ще се опитаме да ви запознаем максимално ясно за този иначе вълшебен белтък - Колаген. И кой е най-добрия за прием.

 

Какво е колаген?

Колагенът е естествен протеин, който произвежда телято ни. Той е основен структурен компонент на човешкото тяло (различните видове колаген образуват нашата съединителна тъкан, кожа, кости, мускули, стави и много други). Наличието на колаген в тялото ни, води до запазване на кожата млада, косата подхранена, костите и ставите здрави, благоприятно влияе върху храносмилателната система, за да  работи добре. Има още много ползи от наличието на Колаген в тялото ни, но изброяваме най-разпространените.

И макар, че телата ни са в състояние да произвеждат достатъчно количество колаген (когато сме млади), за съжаление някъде след 25-годишна възраст, нашето естествено производство на колаген започва да намалява със скорост от 1,5% на година (в допълнение към спада в качеството на нашия произведен колаген). До средата на 40-те нивата на колаген може да са паднали с около 30%. Без колаген, нашите клетки губят структура, стават все по-слаби, разтегливи и по-тънки. Всъщност този спад е истинската причина за много от нашите кожни проблеми като бръчки, фини линии, тъмни кръгове, суха кожа и целулит.

Но не се притеснявайте, можете да компенсирате колагена, който губите, като консумирате колаген - основата на здравата кожа.

 

Какви ползи ще видя?

На първо място, ежедневната консумация на колаген, която сега се намира в почти всяка част на тялото ви, ще подобри чувствително и видимо кожата ви.

Само за 4-8 седмици хиляди анкетирани от стотици проучвания са отбелязали подобрения в кожата си и са съобщили, че кожата е по-стегната и по-хидратирана - в допълнение към забележителното възстановяване на еластина. 

И все пак, въпреки че подчертаваме предимствата на колагена върху кожата, когато поглъщате колаген (използваме "поглъщате", защото все още не сме уточнили, коя форма на колаген е най-добрата), ползите се разпространяват към останалата част от тялото ви, от главата до петите.

Но преди да стигнем до тези ползи, бихме искали да поговорим за състава на колаген - причината, поради която колагенът е толкова полезен за нас.

 


Аминокиселини

Някои от най-объркващите части на науката за колагена са свързани с аминокиселините.

Аминокиселините са ключови градивни елементи на телата ни. Голяма част от нашите клетки, мускули и тъкани са съставени от аминокиселини и те изпълняват много важни телесни функции, като дават на клетките тяхната структура. Ние сме зависими от аминокиселините. Те са в основата на всички жизнени процеси, а недостига им може да доведе до отрицателни въздействия върху кожата, косата, костите и здравето ни в общ план. В резултат на това, развиваме някои заболявания като - артрит и остеопороза, висок холестерол, диабет, затлъстяване, косопад, безсъние и други.
В човешкото тяло има двадесет различни аминокиселини. Те могат да бъдат групирани в три различни категории - съществени, полу-съществени и несъществени.

Забележка: групирането "съществено" и "несъществено" не означава, че е по-малко важно за нашето здраве, просто означава, че тялото може да създаде аминокиселини само или не.

 

Основни аминокиселини (общо 8)

изолевцин
левцин
лизин
метионин:
фенилаланин
треонин,
триптофан
валин


Тялото ни не може да ги произвежда самостоятелно, така че трябва да си ги набавим допълнително. С колагена си осигуряваме горе изброените аминокиселини.


Полуетерични аминокиселини (общо 2)

аргинин и хистидин


Тялото ни не може да ги произвежда самостоятелно, така че трябва да си ги набавим допълнително. С колагена си осигуряваме горе изброените аминокиселини.


Несъществени аминокиселини (общо 10)

аланин, аспарагин, аспарагинова киселина, цистеин, глутамин, глутаминова киселина, глицин, пролин, серин и тирозин.


Нашето тяло може да произведе тези аминокиселини. Но въпреки това с времето става все по-трудно, за това ден препоръчва приема на колаген, защото ще ни осигури тези жизнено важни аминокиселини.


Тук идва колагенът.

Колагенът, като сложен протеин, съдържа 19 (деветнадесет) от 20 (двадесет) съществуващи аминокиселини, открити в телата ни. когато се погълнат и абсорбират от организма, благоприятстват върху различни функции в тялото ни, по различен начин. Жизнено важни за здравето са на: кожата, косата, мозъкът, костите, зъбите, ноктите, сърцето, храносмилането, мускулите, теглото, настроението и дори сънят.

 

Колагенът ще подобри Вашата:


Кожа
Това което колагенът прави за кожата, е да възстановява онова, от което се нуждае в по-големи количества на клетъчно ниво. Така възстановява ерозиращата дермална матрица на кожата ви, възстановявайки стените на клетките. Причините за тези щети в тялото ни са много, но намаляващото количество колаген е основната причина. Чрез поглъщането на колаген, нашите клетки са в състояние да изградят по-здрави стени, а с по-силни стени нашите клетки могат да поддържат влагата по-добре. Така че в крайна сметка, с повече колаген, кожата ви ще може да запази нивото на влажността си, което ще запази кожата хидратирана и опъната.

 

Коса
Чрез приема на колаген, си набавяме аминокиселините аргинин, глутамин и метионин! Клинично доказано е, че те укрепват структурата на косата и ноктите, в допълнение към предотвратяването на косопад.


Здраве и функции на мозъка: настроение, тревожност и сън
Глицинът в колагена действа като невротрансмитер със свойства отпускащи тялото. Което води до намаляне на стрес, тревожност, депресия и безсъние.


Стави
Колагенът е съставна част на ставния хрущял, който се намира в ставите. Той  е буфера който пази телата ни от вибрациите или шокови натоварвания. Колагена е пряко свързан с превенцията на артериосклерозата (втвърдяване на артериите), тъй като помага на артериите ни да не натрупват опасни плаки.

 


Здравето на сърцето
Аминокиселината пролин помага на стените на артериите да отделят натрупването на мазнини в кръвния поток, свиването на мазнините в артериите и минимизирането на натрупването на мазнини. Пролинът е необходим за възстановяване на тъканите в ставите и артериите, както и за контролиране на кръвното налягане. В допълнение, аргининът помага при производството на азотен оксид, което позволява по-добра вазодилатация, което означава разширяване на артериите и релаксация на мускулните клетки и кръвоносните съдове, което позволява по-добра циркулация.


Храносмилане
Протеинът изглажда червата подобно на това както изглажда кожата, което може да подобри храносмилането.
Ако страдате от синдрома на раздразнителното черво, състояние при което вредните за вас токсини могат да преминат през храносмилателния ви тракт, колагенът може да бъде изключително полезен. Той помага за разграждането на протеините и успокоява вътрешностите на червата, заздравяването на увредените клетъчни стени и вливането му в лечебни аминокиселини.
Най-голямата храносмилателна полза от консумацията на повече колаген е, че  помага за образуването на съединителна тъкан и следователно „запечатва и лекува” защитната обвивка на стомашно-чревния тракт. Днес знаем, че много болести могат действително да се проследят до възпаление или раздразнение, произтичащи от нездравословното черво. Лошото здраве на червата - включително промените в микробиомексите и пропускливостта на червата - позволява частиците да преминат в кръвния поток, където могат да започнат възпалителна каскада (оттук и името на синдрома на изтичане на червата).
Проучванията показват, че при пациенти с възпалително заболяване на червата, серумните концентрации на колаген са намалени. Тъй като аминокиселините в колагена изграждат тъканта, която свързва колона и стомашно-чревния тракт, допълването с колаген може да помогне за лечение на стомашно-чревни симптоми и нарушения, включително синдром на спукване на червата, IBS, киселинен рефлукс, болест на Crohn и язвен колит. В допълнение към подпомагане на изцелението на червата, колагенът също помага при усвояването на вода в червата, като поддържа нещата по-свободно от тялото.

 

Мускулни тъкани, връзки, сухожилия
Една от най-важните роли на глицин е даподпомага формирането на мускулна тъкан, чрез превръщане на глюкозата в енергия, която захранва мускулните клетки. И не забравяйте, че запазването на мускулната маса е от решаващо значение, тъй като помага за добра и правилна поза на тялото, здравето на костите и изгаря повече калории. Когато консумирате колаген, можете да се възползвате от консумацията на витамин С, за да сте сигурни, че тялото ви може да превърне колагена в използваем протеин. Това може да започне да възстанови източника или вашата енергия и жизненост. Тук е важно да отбележим, че нашият колаген има витамин С, така не се налага да се приема отделно!

Забавен факт: един грам колаген е по-силен от един грам стомана!

 

Колаген - балансира теглото
Набавянето на колаген, може да спомогне за подобряване на метаболизма ви чрез добавяне на чиста мускулна маса, като подпомага превръщането на основните хранителни вещества в мускули, вместо мазнини!
Пречистеното високо протеиново съдържание на хидролизирания колаген е известно, че е ефективно, естествено потискащо апетита, при което много клинични проучвания са доказали ефекта на насищане за насърчаване на загубата на тегло.

 

Детокс и подобрение на черния дроб
Ако търсите детоксикация на тялото от вредни вещества, подобряване на кръвообращението си и поддържане на сърцето си, колагенът е правилната добавка. Това е така, защото глицинът помага да се намали до минимум увреждането на черния дробния, като абсорбира вредни вещества като токсини или алкохол, които не трябва да преминават през него. Проучванията дори установиха, че глицинът може да се използва за намаляване на причиненото от алкохола увреждане на черния дроб и други форми на остро или хронично увреждане на черния дроб. 

 

И така, на върпосите. Кой колаген? Защо този колаген? Каква форма колаген?

 

Течния хидролизиран колаген от тип 1 и 3, телешки или рибен, е най-добрият избор. В редовете по-долу, лесно ще се аргументираме. Хидролизиран, значи, че колагена е втечнен и смален до максимално ниско молекулно тегло, за да може тялото да го абсорбира на 100%. Научно доказано е, че течността се абсорбира в пъти по-добре от прахообразните препарати, капсули или дражета. Рибния и телешкия колаген са най-добрия избор, тъй като пилетата по цял свят се отглеждат меко казано съмнително. Всички знаем за антибиотиците и пестицидите, които са част от ежедневното хранене на птиците с цел по-бърз растеж. Нашето предложение за качествен и добър колаген е:

Течен телешки колаген 10 000 мг - цена 49,99 лв

Течен телешки колаген 5 000 мг - цена 39,99 лв

Течен рибен колаген 10 000 мг - цена 95,00 лв

Течен рибен колаген 5 000 мг - цена 80,00 лв

 

Ако статията ви е харесала, може да я коментирате или споделите, за да бъдат информирани възможно повече потребители.

Болки в ставите: защо се появява и как да облекчим болката?

Болката и дискомфортът в ставите могат да бъдат осакатяващи за мнозина и намаляването на тежестта на тази болка и възпаление, както и възстановяването на ставите често е приоритет за облекчаване на симптомите ден за ден. В края на краищата болката, причинена от остеоартрит, при който хрущялът се разрушава, смилайки ставите, докато костите се търкат една в друга, със сигурност е неудобна. До около 30-годишна възраст този хрущял се регенерира бързо, но след тази възраст този процес се забавя, така че хрущялният слой между ставите изтънява. Освен това, изтощителните физически натоварвания, наднорменото тегло и дори заседналият начин на живот влошават тази дегенерация.

прочети още

Колаген, стареене и менопауза

Менопаузата може да бъде предизвикателство и опитът на всяка жена е различен. Прочетете за съвет от топ трихолог Ева Праудман и дерматолог д-р Не Уин. Менопаузата може да бъде предизвикателство и преживяването на всяка жена е различно.

прочети още

Как да предотвратим бръчките? Какво казва науката?

Кожата на рибата може да е ключът към намаляването на бръчките, показва ново проучване.

прочети още

Колагенови пептиди за коса: ползи и как да се приема

С напредването на възрастта телата ни се променят както физически, така и химически. Косата и кожата, по-специално, са податливи на ранни признаци на стареене, като загуба на фоликули или еластичност, които често се причиняват или влошават от промените в ДНК и химията на тялото. Много лечения против стареене се стремят да забавят или обърнат стареенето чрез добавяне на определени протеини или аминокиселини, които придават на косата и кожата младежки блясък. Един такъв протеин? Колагенови пептиди!

прочети още

Марката хранителни добавки, формулирана от диетолози и учени за по-добра коса, кожа и нокти

Когато става въпрос за кожата ви, това, което приемате вътре в тялото си, се брои точно толкова, колкото продуктите, които използвате отвън. И докато балансираната диета може да поддържа здрава коса, кожа и нокти, има моменти, когато дори най-добрите процедури за красота се нуждаят от малко допълнителна подкрепа. Swedish Nutra, марката премиум продукти произведена в Швеция предлага набор от добавки, направени със сурови, висококачествени съставки, подкрепени от науката.

прочети още

Ползите от приема на колаген и защо толкова нашумя употребата му

Има две основни причини, поради които приема на колаген може да бъде полезно. На първо място, тялото става по-малко ефективно в производството на колаген с напредване на възрастта. Смята се, че естественото производство на колаген в тялото намалява с напредването на възрастта и може да започне още в млада възраст, около 25-годишна възраст.

прочети още

Експертите по красотата в Америка препоръчват приема на колаген всеки ден – ето защо

Oт специалисти по грижа за кожата до знаменитости, всички говорят за приема на колаген като един от най-ефективните методи за подобряване на хидратацията на кожата, премахване на фините линии и връщане на този важен блясък.

прочети още

3 ползи от всекидневен прием на колаген за вашата кожа

Ежедневната добавка с колаген може да направи много страхотни неща за тялото ви и кожата не е изключение. Това е основната причина добавките като нашите да са толкова популярни.

прочети още

Хидратацията е жизненоважна: Пийте повече вода и… Консумирайте хиалуронова киселина!

За да подпомогне вашата рутинна хидратация, хиалуроновата киселина е вашият нов най-добър приятел. Но критичната течност с хиалуронова киселина, която тялото ви произвежда, има кратък живот в тялото. За приблизително 3 до 5 дни тялото ви заменя ефективно цялата си HA. И способността ви да го регенерирате намалява с възрастта и лошата хидратация, наред с други фактори.

прочети още

Рибен колаген: тайната за по-гладка кожа

Някой казвал ли ви е, че кожата ви е гладка като риба? Малко вероятно, но ако се замислите, рибената кожа със сигурност е гладка и има причина за това. Това е така, защото там има висока концентрация на колаген тип I.

прочети още

5 ключови предимства от приема на рибен колаген

Ако сте в крак с тенденциите за красота и грижа за кожата, има вероятност да сте чували за морски или рибен колаген. Какви са някои ползи за здравето от приема на морски колаген? Прочетете, за да видите какво казва науката.

прочети още

Какво е колаген тип II? Отговори на всички въпроси.

Хидролизираният колаген тип II е безопасно и ефективно решение за здравето на ставите. Но какво точно е колаген тип II? От къде се извлича? И как може да се използва за поддържане на доброто здраве на ставите? Прочетете повече, за да разберете.

прочети още

Плащайте отложено до 15 дни без оскъпяване с NewPay

Вече можете да ползвате още един метод за плащане, когато пазарувате от нас, а именно NewPay – Вземи сега, плати по-късно.

прочети още

Защо приема на колаген е почти задължителен след 25 годишна възраст

Въпреки че е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, много хора не са наясно с ползите от колагена. Може да се намери в костите, мускулите, сухожилията, кожата, храносмилателната ни система и кръвоносните ни съдове. Придава еластичност на кожата и подхранва ставите ни за да са здрави. Представете си колагена като "лепилото", което държи телата ви заедно.

прочети още

Всичко което трябва да знаете за веган колаген

Вероятно вече сте чули шума около колагеновите добавки и как подобрява кожата ви. Но дали еуфорията наистина ли е толкова обещаваща? В крайна сметка изследванията сочат предимствата, на добавките с колаген - и за много хора, които се грижат за красотата си, колагенът имаше недостатък, че не е веган. Ето сега вече колаген може да се намери под формата на амино киселини без съдържание на животински продукти. Това е така, защото колагенът, протеин, който се намира най-вече в косата, кожата, ноктите, костите и връзките, идва предимно от животински източници, като говеждо или риба. Но науката е открила начин да се направи веган колаген. Тук сме, за да отговорим как точно работи това и как се конкурира.

прочети още

Всичко, което искате да знаете за синдрома на раздразненото черво

индрома на раздразненото черво е известен също като спастично дебело черво, раздразнено дебело черво, лигавичен колит и спастичен колит. Това е отделно състояние от възпалително заболяване на червата и не е свързано с други заболявания на червата. IBS (синдрома на раздразненото черво) е група чревни симптоми, които обикновено се проявяват заедно. Симптомите варират по тежест и продължителност от човек на човек. Те обаче продължават поне три месеца в продължение на поне три дни на месец.

прочети още

Ползите от приема на Bifidobacterium lactis HN019

- Подобрява и намаля времето за преминаване през червата - Намаля много функционални стомашно - чревни симптоми и проблеми - Засилва клетъчния имунен отговор - Този щам може да се намери в Пробиотик на Swedish Nutra

прочети още

Как витамин С, витамин Д3 и цинкът засилват имунната система

Изследванията показват, че дневните дози витамин С, витамин D-3 и цинк допринасят за значително повишаване на имунната система. Цинкът също е основен минерал за тимусната жлеза, важен за имунната функция в човешкото тяло.

прочети още

Корейски червен женшен за еректилна дисфункция при мъжете и менопауза при жените

Много мъже изпитват симптоми на еректилна дисфункция (ЕД) с напредване на възрастта. Известен също като импотентност, ЕД е случайна (или продължителна) неспособност да се постигне или поддържа ерекция. Когато ЕД се появява често, може да се наложи лечение на основен здравен проблем.

прочети още

Ползи от прием на Женшен

Женшенът е растение. Различни сортове корен от женшен се използват като лечения в Азия и Северна Америка от векове. Женшенът е едно от най-популярните билкови лекарства в света.

прочети още

4-те най-добри витамини и добавки за суха кожа

В зависимост от причината за вашата суха кожа, могат да се използват различни методи на лечение, включително медикаментозни мехлеми и овлажняващи средства за повишаване на хидратацията на кожата. Освен това, промените в начина на живот, като например пиене на повече вода и прием на определени добавки, могат да подобрят сухотата на кожата.

прочети още

Как да поддържате кожата си стегната

Наред с бръчките и фините линии, увисналата кожа е проблем, свързан с възрастта за умовете на много хора. Тази загуба на дефиниция може да се случи почти навсякъде по тялото, но най-често срещаните области са лицето, шията, корема и ръцете.

прочети още

8-те най-добри добавки за засилване на имунната ви система

Поддържането на имунната ни система през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Изборът на здравословен начин на живот чрез консумация на питателни храни, достатъчно сън и физически упражнения са най-важните начини за укрепване на имунната ви система. В допълнение, изследванията показват, че допълването с определени витамини, минерали, билки и други вещества може да подобри имунния отговор и потенциално да предпази от болести.

прочети още

Хидролизиран колаген - как помага и на какво въздейства?

Колагенът е протеин, който се намира в организма на всички животни, включително хората. Той представлява съединителна тъкан, като кожа, сухожилия, хрущяли, органи и кости. Когато колагенът се хидролизира, той се разгражда на по-малки, лесни за обработка частици. Тези частици се използват в продукти, предназначени да лекуват всичко - от кожата отвън до болки в ставите отвътре.

прочети още

3-те най-добри добавки против стареене

Стареенето, което може да бъде определено като „свързано с времето влошаване на физиологичните функции, необходими за оцеляване и плодовитост“, е процес, който повечето хора биха искали да забавят. Някои от основните му причини включват натрупани клетъчни увреждания, причинени от реактивни молекули, известни като свободни радикали, и скъсяване на теломерите, които са структурите, разположени в края на хромозомите, които играят важна роля в клетъчното делене.

прочети още

Защо имам увиснала кожа и какво мога да направя за нея?

Влошаването или намаляването на колаген и еластин в дермата са друга причина за увиснала кожа. Въпреки че всеки може да има увиснала кожа, по-вероятно е да се появи при хора с напредване на възрастта. Хората, които са загубили значителни килограми, също са по-податливи. Определени медицински състояния също могат да бъдат причината.

прочети още

Съвети за намаляване на целулита у дома

Целулитът се отнася за текстурни промени в кожата, които се развиват, когато мастните клетки се прокарат през втория слой на кожата, наречен дерма. Целулитът често засяга задните части, бедрата и корема. Повече от 85 процента от жените над 21 години имат целулит, но мъжете рядко го развиват. Целулитът може да се развие независимо от възрастта или теглото, въпреки че става все по-често с увеличаване на възрастта.

прочети още

Топ 6 ползи от приема на колагенови добавки

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат няколко части на тялото, включително сухожилия, връзки, кожа и мускули. Колагенът има много важни функции, включително осигуряване на структура на кожата и укрепване на костите ви.

прочети още

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Д-р Стефани Уилямс: пийте течен колаген

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смели на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан колаген при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално”!

прочети още

Топ 5 ползи от прием на течен колаген! Научи повече сега.

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още