Защо имам увиснала кожа и какво мога да направя за нея?

Защо имам увиснала кожа и какво мога да направя за нея?
17 април 2020

Ако сте прекарали часове във фитнеса, опитвайки се да отслабнете, вероятно знаете, че увисналата кожа може да бъде твърде често срещан страничен ефект. Увисналата кожа, както на лицето, така и на тялото, често се свързва със загубата на мазнини.

Влошаването или намаляването на колаген и еластин в дермата са друга причина за увиснала кожа.

Въпреки че всеки може да има увиснала кожа, по-вероятно е да се появи при хора с напредване на възрастта. Хората, които са загубили значителни килограми, също са по-податливи. Определени медицински състояния също могат да бъдат причината.

Увисналата кожа може да бъде предизвикателство за лечение у дома, но има опции за стягане на кожата, които могат да помогнат, от продукти без да се налагат хирургични решения.

 


Какво причинява увиснала кожа?

 

Плътната кожа може да се разтегне и да се върне на мястото си лесно. Когато кожата загуби тази способност, тя започва да провисва. Увисналата кожата може да се получи почти навсякъде по тялото. Областите, където може да видите увиснала кожа, включват:

- клепачите
- челюста
- брадичка
- шията
- горната част на ръцете
- стомаха

 

Има няколко причини за увиснала кожа. Те включват:


Остаряване

 

С напредване на възрастта кожата губи два важни протеина, произведени в дермата - еластин и колаген.

Както подсказва името му, еластинът придава еластичност на кожата. Предоставя на здрава кожа способността да отскача назад при опъване.

Колагенът се произвежда от фибробласти. Когато кожата е опъната и твърда, тя има колаген. Колагенът се състои от плътно изградени влакна, които помагат на кожата да запази своята структура и твърдост.

Както производството на еластин, така и колагенът намаляват с напредване на възрастта. Тези два протеина също могат да се влошат от външни фактори с течение на времето, като например:

излагане на UV лъчи

замърсители в околната среда, включително цигарен дим

определени фактори на начина на живот, като неправилно хранене и пиене на алкохол до излишък

Прекаленото излагане на слънце и не грижата за кожата или здравето ви могат да ускорят процеса на стареене на кожата. Това може да накара кожата ви да изглежда увиснала и набръчкана в по-млада възраст.

 


Отслабване

 

Качване на тегло за продължителен период от време може да причини увреждане на колагеновите и еластиновите влакна в кожата ви. Това затруднява връщането на кожата обратно на мястото си при отслабване. Ако загубите значително количество от 15 килограма или повече, може да се получат значителни количества увиснала кожа.

Обвивката на кожата е по-вероятно да възникне, когато загубата на тегло е бърза, например след бариатрична операция. В някои случаи тези процедури за отслабване могат да доведат до големи количества увиснала кожа.

Тъй като по-младата кожа отскача назад по-лесно, възрастта ви по време на отслабване също може да играе роля в това как става увиснала кожата ви.

 


Бременност

Придобиването на известна степен на увиснала, отпусната кожа е често срещано след бременността. Жените, които носят близнаци или тризнаци, могат да имат повече увиснала кожа около корема от тези, които носят едно бебе. Възрастта на майката също може да играе роля.

 


Болест

Има няколко медицински състояния, които са белязани от увиснала кожа. Един от тях е много рядък подтип на кожен Т-клетъчен лимфом, известен като грануломатозна хлабава кожа.

Хората с това състояние наблюдават много постепенно отслабване на кожата на лактите и коленете. Обвитата кожа, причинена от грануломатозна хлабава кожа, обикновено не реагира добре на лечението.

 


Синдром на Ehlers-Danlos

Друго състояние, което причинява увиснала кожа, е синдромът на Ehlers-Danlos (EDS), рядко заболяване на съединителната тъкан, което се наследява. Хората с EDS имат дефект в производството на колаген, което води до увиснала, твърда кожа, често по лицето.

 


Опции за лечение на увиснала кожа

Ако сте загрижени за областта на увисналата кожа, има неща, които можете да направите, за да я намалите или премахнете.

Количествата на увиснала кожа могат да варират от леки до значителни. Когато решавате възможностите за лечение, вземете предвид следните фактори:

зоните на тялото, където се наблюдава провисване


количеството на провисване


чувствата си за вашето състояние

 

За да намалите незначителното провисване

Ако имате леко провисване или ще се задоволите със скромни резултати, има опции в дома, които можете да опитате на лицето и тялото си. Те включват:


Упражнения

Увисналата кожа на тялото, причинена от умерена загуба на тегло или бременност, може да се подобри чрез упражнения. Всяко движение, което изгражда мускулна маса или стяга мускули, може да намали вида на незначителното увисване на кожата. Например:

Тренировка за вдигане на тежести или съпротива


Пилатес - известен още като контрология, Пилатес използва контролирани движения за стягане и укрепване на сърцевината, глутеите, краката и ръцете на тялото.


Лицеви упражнения - има малко количество доказателства Доверен източник, че упражненията за лице могат да намалят увисналата кожа около брадичката, джоланите и гърлото. Много привърженици на йога смятат, че определени упражнения са полезни за намаляване на увисналата кожа на лицето. Страхотна поза за опит за това е simhasana (Lion Pose).

 

Добавки

Няколко проучвания са открили орални добавки, съдържащи съставки като колаген и хиалуронова киселина, които помагат за намаляване на свързаната с възрастта увиснала кожа. Не е тайна, че най-бързо се усвояват течните добавки. Прием на тези продукти преди лягане подпомага увеличението на колаген в тялото точно когато е най-подходящо за регенерация. Както на английски казват ''beauty sleep''.

За целта, Swedish Nutra, създава няколко подходящи пакета за прием на колаген както сутрин така и вечер преди лягане. Тези пакети се казват Beauty Supreme 6,000 мг (Бюти Сюприйм) и Beauty Supreme - 11,000 мг (Бюти Сюприйм). Тези два мощни пакета ще подпомогнат стягането на кожата както и приема на всички необходими витамини за всяка жена.

Всичко, което искате да знаете за синдрома на раздразненото черво

индрома на раздразненото черво е известен също като спастично дебело черво, раздразнено дебело черво, лигавичен колит и спастичен колит. Това е отделно състояние от възпалително заболяване на червата и не е свързано с други заболявания на червата. IBS (синдрома на раздразненото черво) е група чревни симптоми, които обикновено се проявяват заедно. Симптомите варират по тежест и продължителност от човек на човек. Те обаче продължават поне три месеца в продължение на поне три дни на месец.

прочети още

Ползите от приема на Bifidobacterium lactis HN019

- Подобрява и намаля времето за преминаване през червата - Намаля много функционални стомашно - чревни симптоми и проблеми - Засилва клетъчния имунен отговор - Този щам може да се намери в Пробиотик на Swedish Nutra

прочети още

Как витамин С, витамин Д3 и цинкът засилват имунната система

Изследванията показват, че дневните дози витамин С, витамин D-3 и цинк допринасят за значително повишаване на имунната система. Цинкът също е основен минерал за тимусната жлеза, важен за имунната функция в човешкото тяло.

прочети още

Корейски червен женшен за еректилна дисфункция при мъжете и менопауза при жените

Много мъже изпитват симптоми на еректилна дисфункция (ЕД) с напредване на възрастта. Известен също като импотентност, ЕД е случайна (или продължителна) неспособност да се постигне или поддържа ерекция. Когато ЕД се появява често, може да се наложи лечение на основен здравен проблем.

прочети още

Ползи от прием на Женшен

Женшенът е растение. Различни сортове корен от женшен се използват като лечения в Азия и Северна Америка от векове. Женшенът е едно от най-популярните билкови лекарства в света.

прочети още

4-те най-добри витамини и добавки за суха кожа

В зависимост от причината за вашата суха кожа, могат да се използват различни методи на лечение, включително медикаментозни мехлеми и овлажняващи средства за повишаване на хидратацията на кожата. Освен това, промените в начина на живот, като например пиене на повече вода и прием на определени добавки, могат да подобрят сухотата на кожата.

прочети още

Как да поддържате кожата си стегната

Наред с бръчките и фините линии, увисналата кожа е проблем, свързан с възрастта за умовете на много хора. Тази загуба на дефиниция може да се случи почти навсякъде по тялото, но най-често срещаните области са лицето, шията, корема и ръцете.

прочети още

8-те най-добри добавки за засилване на имунната ви система

Поддържането на имунната ни система през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Изборът на здравословен начин на живот чрез консумация на питателни храни, достатъчно сън и физически упражнения са най-важните начини за укрепване на имунната ви система. В допълнение, изследванията показват, че допълването с определени витамини, минерали, билки и други вещества може да подобри имунния отговор и потенциално да предпази от болести.

прочети още

Хидролизиран колаген - как помага и на какво въздейства?

Колагенът е протеин, който се намира в организма на всички животни, включително хората. Той представлява съединителна тъкан, като кожа, сухожилия, хрущяли, органи и кости. Когато колагенът се хидролизира, той се разгражда на по-малки, лесни за обработка частици. Тези частици се използват в продукти, предназначени да лекуват всичко - от кожата отвън до болки в ставите отвътре.

прочети още

3-те най-добри добавки против стареене

Стареенето, което може да бъде определено като „свързано с времето влошаване на физиологичните функции, необходими за оцеляване и плодовитост“, е процес, който повечето хора биха искали да забавят. Някои от основните му причини включват натрупани клетъчни увреждания, причинени от реактивни молекули, известни като свободни радикали, и скъсяване на теломерите, които са структурите, разположени в края на хромозомите, които играят важна роля в клетъчното делене.

прочети още

Съвети за намаляване на целулита у дома

Целулитът се отнася за текстурни промени в кожата, които се развиват, когато мастните клетки се прокарат през втория слой на кожата, наречен дерма. Целулитът често засяга задните части, бедрата и корема. Повече от 85 процента от жените над 21 години имат целулит, но мъжете рядко го развиват. Целулитът може да се развие независимо от възрастта или теглото, въпреки че става все по-често с увеличаване на възрастта.

прочети още

Топ 6 ползи от приема на колагенови добавки

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат няколко части на тялото, включително сухожилия, връзки, кожа и мускули. Колагенът има много важни функции, включително осигуряване на структура на кожата и укрепване на костите ви.

прочети още

Защо са важни витамините за спортуващи? Кои са необходимите витамини за спорт?

Добавката Мега Спорт на Swedish Nutra, съдържа всички необходими витамини, минерали и амино киселини. За разлика от други спортни добавки, продукта съдържа зелена смес от зелени храни който също са много важни за прием при спорт. Разгледайте ги:

прочети още

Ето как колагенът може да засили Вашата тренировка

Независимо дали сте триатлет, фитнес или йоги, колагенът е идеалният протеин за възстановяване, който помага за изграждането и възстановяването на мускулите, сухожилията и хрущялите, които са подложени на стрес по време на тренировка. Колагенът е ключов компонент за структурна подкрепа в нашето тяло; тя включва 90% от нашата съединителна тъкан - това включва нашите стави, връзки, сухожилия и фасция. Комбинацията от висока бионаличност на колагена с високото си съдържание на аминокиселини прави оптималното хранене след упражнения, което бързо се абсорбира и може бързо да работи за възстановяване на тялото и възстановяване на протеини, разрушени по време на тренировка.

прочети още

Какъв колаген да пия? Телешки или рибен? Каква е разликата?

Телешкият колаген е продукт от колаген тип 1 и 3, произхождащ от краве кожи и кости. Обикновено се използва за подобряване на здравето на червата и ставите. Морският (рибен) колаген се произвежда от рибена кожа и люспи, съдържа предимно колаген тип 1 (който представлява 70% от общия колаген в тялото ни). Морският колаген има висока бионаличност, устойчиво се произвежда и в клиничните проучвания е доказано, че спомага за намаляване на дълбочината на бръчките и увеличава нивата на влага в кожата.

прочети още

Защо е благоприятно да се приема Хиалуронова Киселина?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалуронан, е прозрачна, лепкава субстанция, която естествено се произвежда от тялото ви. Най-големите количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите.

прочети още

Какво е биотин? Защо се приема витамин Б7? За какво помага биотин (витамин Б7)?

Човешкото тяло не може да синтезира биотин. Колаген 10,000 мг на Swedish Nutra съдържа 5000 мг биотин (витамин Б7) което е напълно достатъчно за организма. В комбинация с 10,000 мг Колаген и 50 мг Хиалуронова киселина действа много по-бързо и възстановява косата, кожата и ноктите.

прочети още

Избор на колаген за стави! Кой е правилният избор?

За качествен продукт са важни две неща. Страна на произход! Състав на продукта!

прочети още

Подарък маска за очи с колаген и златна есенция!

С всяка поръчка подарък маска за очи с колаген и златна есенция. Количествата са ограничени! Вземи сега своя подарък, трябва само да направиш своята поръчка.

прочети още

Swedish Nutra вече и в Сила БГ

Продуктите на Swedish Nutra са вече част от асортимента на Сила БГ. Колагените с хиалуронова киселина (10,000мг и 5,000мг), както и Комплекса за стави с колаген и всички шведски висококачествени витамини, може да откриете в сайта www.silabg.com

прочети още

5 Знаменитости, които обичат колагена

Всички искаме да знаем тайните на любимите ни знаменитости, нали? Е, късмет за вас, много знаменитости се кълнат в анти-стареещите ползи от колагена.

прочети още

Колагенови Пептиди: любимата хранителна добавка на звездите от червеният килим

Суперзвездите като Дрю Баримор, Лейди Гага и сестрите Кардашън се кълнат в тези богати на хранителни вещества напитки.

прочети още

Дали течните витамини се абсорбират по-добре от капсулите?

Изглежда логично, че тялото ви може да абсорбира витамините по-добре в течност, отколкото в хапче. Течните витамини са лесни за взимане, въпреки че могат да оставят лекарствен вкус в устата. Някои хора описват витамините под формата на хапчета като „конски хапчета”, защото те са големи и трудни за преглъщане, но това не е единствената причина, поради която може да искате да вземете течен витамин вместо витаминна добавка под формата на хапче.

прочети още

Д-р Стефани Уилямс: пийте течен колаген

"Една добра колагенова добавка може да стимулира производството на колаген в собствената ви кожа", казва тя. "Естественият колаген е твърде огромна молекула, за да достигне кожата ви непокътната след поглъщане", обяснява тя. - За да бъде погълната от червата, тя трябва да се смели на по-малки единици. Колагеновите добавки съдържат малки колагенови фрагменти - пептиди и аминокиселини - които лесно се абсорбират от тънките черва и се разпределят в тялото през кръвния поток, където остават до 14 дни.

прочети още

Комплекс за стави: препоръчан колаген при болки в ставите

През последните години използването на хранителни добавки за болки в ставите се е увеличило значително. Много хора предпочитат да приемат "естествен" продукт за дискомфорт, вместо да разчитат на рецептурни лекарства или да не приемат нищо. Какво трябва да знаете за Swedish Nutra комплекс за стави и как глюкозаминът в тази добавка се различава от другите форми на глюкозамин?

прочети още

Худа: Започнах да пия колаген и съм обсебена от това как се е променила кожата ми

“Досега пия течен колаген на Swedish Nutra от около 12 месеца и забелязах огромен ефект върху кожата и тялото ми; това е доста невероятно. Колагенът е естествено срещащ се протеин в тялото ви, но с напредване на възрастта тялото ви произвежда все по-малко, което води до бръчки, увиснала кожа и болки в ставите - не е идеално”!

прочети още

Топ 5 ползи от прием на течен колаген! Научи повече сега.

Чували сте го от здравни експерти, гурута на красотата и може би дори най-добрия ви приятел. Колагенът е новата дума на устните на всички и сега може да се намери в почти всичко - от кремове и козметика, до прахове и хапчета. Истината е, че това може да е един случай, когато свръх действително е оправдано. Като най-обилен протеин в тялото, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките.

прочети още